AliNailinannesi Yaseminyhyh Canım beni de doktorum 37de muayne etti yumuşama bile yok yolun uzun ded. 38de nişanım geldi sabah 38+1de sabah 4civarı suyum geldiğini farkettim. 6gibi muayne oldum hastanede 1cm acıklık dedi. 8gibi doktorum sancılarö yetersiz ve düzensiz oldugundan ve suyum geldıgınden suni sancı verdirmeye başladı. Uyardı yumuşama olmadıgından sancılı olcak dayan diye. 10gibi muayne oldm tekrar açıklk 3cm olmuştu. epidural takılmasını istedim doktor tm 5cm olduğunda takalm dedi. 11bucukta tekrar bakıldı ama açılma hala 3tü. Öyle kalcak die korktum açıkçası biran önce 5olmasıno bekledim. Gezindim sancılarda yere çömeldim derin nefes almaya çalıştm ıkınır gibi yaptm Ama çok az abartmadan. Snra 1 gibi bi hemşire bakalm dedi bende inş 5olmuştr die dua ederken tam açıklık olmuş ne 5i doğuruyosun dedi güldü. Hemen koştur koştur doğumhane hazırlandı. 1i 15-20gece doguöhamedegdim. 1bucukta oğlumu kucağıma aldım☺
GoncaSevgiliz AliNailinannesi Allah bağışlasın canım çok sevindim ne kadar güzel benim 40+4 dü daha fazla bekleyip riske atmak istemedim artık şükür 🙏🏻 Çok sağlıklı dün akşam 7.30 da doğdu sabah 6 da da gazımı çıkardım doktorumu bekliyorum bakalım o ne dicek tekrar kız kontrol olucak inşallah her şey güzel çıkar da sağ salim Allahın izniyle evimize çıkarız 🙏🏻
cansuece AliNailinannesi suni sancıda saç baş yolma durumunuz oldu mu 🙄 arkadaşım 39+2de 2cm açılmayla gitti sadece çok hafif sancı varmış ve açılma ilerlememiş yatış verildiğinde de Suni sancı verilmiş yine açılma olmayınca sezeryan yapıcaz artık diyince yarım saat daha beklemiş ve açılma olmuş normal Doğum yaptı.saç baş yoldum dedi üstelik dişlerim Hale’n ağrıyor o kadar sıkmıştım ki dedi 🙄 herkesin herşeyi Farklı olur tabi ama size de sormak istedim ?
Yaseminyhyh AliNailinannesi insallah benmde sizin dedgnz gbi acilmam olur zor olucak belki ama normal dogum yapmk istyrm
AliNailinannesi GoncaSevgiliz Allah bağışlasın, sağlıkla büyüsün inşallah canım. Kusura bakma görmedim cevaplar bildirimde gözükmedi şimdi tek tek okuyunca görebildim.
GoncaSevgiliz Açılman ne durum da canım ben var ya çok pişmanım ilk zaman bile sezeryanla aldırmadığıma boşuna stres olmuşum onca gün 🙏🏻
Neseli68 GoncaSevgiliz Doktorum normal doğum yanlısı bir doktor, haftaya salı 41+0 o zaman bile suni sancı vermeyi düşünüyor , olmazsa sezeryan. Bilmiyorum canım bana dua edin lütfen , kendi sancımla doğum yapmak istiyorum 😔😔😔
Neseli68 cansuece Canım o ağrı eşiği ile alakalı bir durum. Ben bir çok arkadaşımdan dinledim ; kimisi hiç bir şey hissetmediğini , kimisi de çok ağır geçtiğini söyledi. Sancı sırasında bağırmak yerine derin nefes alıp vermek en güzeli. Umarım yapabiliriz
AliNailinannesi cansuece Son açılma esnasında oldu biraz ama vakit çabuk geçiyor anlamıyosun zamanın nasış gectiğini. Suni sancının acısı rahim ağzının yumuşamasına bağlı doktorumun dediğine göre. Yani eğer önceden yumuşamış olursa açılma daha rahat oluyor ve acısı da az oluyor. Sert rahim ağzının açılması bira daha zor oluyomuş. ben doğurduysam ki doktorumun dediğine göre baya zor bi açılma yaşayacaktım ama dayanamıycak bi süreç değildi. Canımda çok tatlıdır. Her türlü yapabilirsiniz inanın kendinize sadece. Açılma esnasında yürüdüm ve yere çömeldim. Aklıma nefes almak zorumdasın dedim ve derin nefes alıp çok az ıkınmaya calıstm. Bi buçuk saatte acıldı 5cm çok şükür. Bende dogumdan önce okur dururdum doğum hikayelerini. Dedikleri gibi herkesin farklı oluyo cidden ve o an bi şekilde geçiyo.
cansuece Neseli68 derler hep zaten son haftalar günler geçmek bilmiyor diye 🙈ama az kalmış bugün yarın kucağınızda olur inşallah 🤗çoook çok muhteşem bi duygu beklemesi bile
cansuece Neseli68 aaaa teşekkürler 😊inşllh hayırlısıyla bende alayım bebeğimi kucağıma 🙈38haftada olsa fena olmaz 😝
GoncaSevgiliz HlyaGrbz geçmiş olsun canım çok dikkat et merK etme toparlar hemen ne durumdaymış sarılık