Bebekveben Esra7261 Tabi olabilir yaptırıp yaptırmamak kişisel. Benim hala sabah bulantılarım var kusacağımı biliyorum o yüzden tercih etmedim yaptırmayı.
Esra7261 Bebekveben tabi size kalmış bişey. Ama yaptırmanın gereksiz olduğunu söyleyenler hata ediyor kendileri yapmıyo olabilirler ama bu bu testin yanlış olduğu anlamına gelmez.
Bebekveben Esra7261 yok gereksiz demedim yanlış anladınız ben kendimde çıkmayacağını düşündüm. İnşallahta çıkıp bir sıkıntı yaratmaz.
benoanne hillkaya ne güzel benim bebegimde şimdiye kadar çok iri değildi aslında inşallah benimde diyetten sonra bebeğime yarar kilolar😊 teşekkür ederim yardımın için dediklerini uygulayacağım 👍
hillkaya benoanne protein ağırlıklı beslenmeye çalış canım et süt yumurta ceviz badem bunların hepsi bebeğe gidiyo sanada kilo yapmıyor zaten 😊 sağlıkla kucağımıza alırız inşallah 🙏🏻
benoanne hillkaya evet bunları da bol bol tuketiyorum ben ne bulduysam yiyorum galiba 😅 amin canım inşallah sağlıkla hayirlisiyla kucaklarımıza alalım 🤲💜
Nursemomm Heisenberg canm tamamen ilk dr un hatası ogtt sırasında süpheli yükleme sonucu 75/100 yükleme yapılmalıydı gizli şeker dediğimiz pro diyabet olabilir çünkü vücut ilk başta tolere edipte sonradan şeker çıkmaz yani ilk sonucun hatalı canm şimdi kendi kadın doğumcun dışında iyi bi endokrinoloji takibi yapılmalı geçmiş olsun 🙏
Heisenberg Nursemomm Şeker çok düşük çıktığı için ve kilomda az olduğundan şimdiye kadar gönlümce yiyip içtim. Benim bildiğim şeker hastaları dikkat etmezse bebeklerinde ciddi hastalıklar olabiliyor umarım şimdiye kadar bir şey olmamıştır. İnsülin başlatırlar mı sizce bu haftadan sonra? 35 haftalık olacağım nerdeyse🤦🏼♀️
Daisyy Nursemomm merhaba ben şeker yüklemesi testinden sonra size danismistim belki hatırlarsınız sonucum 82-87 çıkmıştı. 50 gram yükleme yapıldı bana da mı yanlış test yapıldı yani? 75 ya da 100 gram mi yapılmalıydı?
mercimekkkannesi bicirinannesi kesinlikle yaptır derim hele ailende varsa benim olmamasına rağmen üst sınırda çıktı heme ilaçta dayamadılar diyet yapıyorum biraz dikkat ve sağlıklı şeyler tüketiyorum o kadar ama ciddi bpyutta şeker çıktığında bebek ölümüne kadar neden olan bi durum ve tedavisi varken böyle üzücü şekilde sonuçlanması hep bilinçsizlikten kaynaklanıyo sen yaptır için rahat eder en azından
Duyguxx bicirinannesi benim genetik olduğu için doktorum istedi. Gizli şeker varsa ilerde hiç iyi olmuyor kuzenim 34 haftalıkken şeker çıktı hiçbişey yiyemedi. Şeker olunca anne karnındaki suda fazla oluyor ve bişey yemediğin için bebek zayıf kalıyor. Tavsiyemdir yaptırın hiçbir zararını görmedim ben. 50 gramlık yüklemede 141 çıktı benim sınır 140tı. 100 gramlık yüklediler sonuçlarım gayet iyi çıktı. Hatta 3. Saatte şekerim hızla düştü doktor aç kalma en fazla 3 saatte bir yemek ye dedi
Nursemomm Heisenberg genelde bebeğin afisi suyu fazla olur buda anne karnında kordon dolanması vb durumlar yaşanabilir alanı geniş olduğu için onun dışında bebekte ciddi bi diyabet potansiyeline sahip olarak doğabilir doğum sonrası takip edilmeli endokrin polikiliniğindede tetkikler yapılsın tabiki gerek görülürse diyetle kurtarılamıyosa insülüne başlanır ama sen şu andan itibaren kesmelisin şekeri ve karbonhidratı
benoanne Esra7261 dogru soyluyorsun aslında diyetisyenede gidebilirim. 207 fazla yüksek degilmi kafama takıldı biraz. Sen dikkat etmene rağmen yükselmiş bünyeden dolayıda oluyor demekki o zaman
Esra7261 benoanne ben başlarda çok dikkat ediyordum gayet güzel çıkıyordu şeker ölçümlerim. Sonra bir ay kadar ölçmedim ve o süreçte arada bir kaçamak yaptım ama şimdi tekrar şeker takibine başladım ve biraz yüksek çıkıyor dikkat etmeme rağmen. Yarın diyetisyene başlicam inşallah
istkizannesi Esra7261 pardon? Gebelik şekeri tehdidi iri doğum,su fazlalılığı,bebeğin haftasından çok önde gitmesi gibi sonuçlarıyla kendini belli eder. Herkes doktor mübarek. Olur,doktorumu değil sizi dinlerim.
Esra7261 istkizannesi sayın çok bilmiş. Mesela benimde gebelik şekerim var. Sabah akşam şeker ölçümü yapıyorum ama bebeğim haftasıyla uyumlu ve suyu gayet normal sınırda. Yani şimdi buna bakarak benim şekerim yok mu diyim? Yoo gün içinde şeker takiplerimin bazıları yüksek çıkıyor.
mas istkizannesi gebelik şekerim var ve dikkat Esra7261 hafta ilerledikçe hormon dengesi de sürekli değiştiği için daha hassaslaşıyor malesef..
nilmur00 istkizannesi maalesef öyle değil benim herşey normal olduğu halde şekerim çıktı. Ama sizde kusura bakmayın akıl veriliyor millet umursamıyor doktorluk değil bu
GlsmmKlyn bicirinannesi ben yaptırdım şekerim yüksek çıktı şuan diyet yapıyorum kontrol altındayım ve riskli grubu giriyorum eğer yetersiz gelirse insülin başlanacak. Bence yaptır içeceğin sudaki glikoz yediğin birçok şeyde kullanılıyor zaten bunun sana şekerini öğrenmeni engelleyip bebeğine ve kendine zarar vermeni sağlayacak kadar zararı yok..
benoanne Esra7261 tabiki kaçırmamak çok zor heleki hamilelikte insanin canı herşeye çekiyor benim öyle yani. Diyetisyeni bende düşünüyorum. Doktoruma sonuçları gosteriyim sonra başlıcam. 👍bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alalım inşallah 🧡
Esra7261 istkizannesi yazdıklarımı adam akıllı okuduysan dikkat etmeme rağmen yüksek çıkıyor şekerim dedim. Yani bu doğrultuda bebekte de sıkıntı olması lazımdı. Herneyse sen yaptırmadın diye günah çıkarmaya çalışıyorsun belli. Vicdanını rahatlat 🤪