Çok darlandım psikolojim yerle bir oldu. Normal doğum kesinlikle istemiyorum kafamda bitirdim çoktan. Zaten ağır astımlıyım hem ciğerlerim hem de ruh sağlığım normal doğuma uygun değil doktor yapabilirsin dese bile ben yapmak istemiyorum. Sadece özelde doğum şeklini seçme şansımız var devlette seçemiyoruz doktor neyi uygun görürse o oluyor ama özelde doğum yapacak maddi durumumuz hiç yok gebeliğimin başından beri devlete gittim. Göğüse göründüm nefes kaybım %50 ama ona rağmen bana normal doğum yapamaz raporu vermedi. Bir yandan eşim de beni anlamıyor normal doğumu cici sezeryanı öcü sanıyor. Sezeryan benim için belki çok daha sağlıklı olacak, normalinde risk daha fazla diyorum anlamak istemiyor çok bunaldım kimse desteklemiyor beni. Çatı muayenesi falan da olamam ben. İlk evlendiğimiz sıralar eşimle birlikte olamıyorduk doktor muayenesine gitmiştim ve doktor daha elini değmeden bağırmaya başladım gerçekten psikolojim müsait değil alt bölgem ile ilgili herhangi bir müdahaleye. Benim durumumda olan var mı 28 hafta bitti ve resmen ortada kaldım ben bu psikoloji ile nasıl doğum yapacağım çıldırıyorum kabusa döndü hamileliğim resmen 😞
    Msalbyrk bende sezeryan istiyorum canım. Normal doğum kaldıracak biri değilim 🙄
    Nezoik bence hiç öle düşünme kasma kendini. Ben 38 haftalığım şu zamana kadar hep normal istedim ama çatım buna uygun deilmiş ve sezeyana gün aldım çok morelim bozuldu psikolojim yerlebir. İnsan neye kendini hazırlıyorsa onu istiyor normal Doğum rahatlığı hiç bi şeyde yok bence hem senin sağlığın hemde bebeğin sağlığı için en güzeli normal doğum💗
      Nezoik canım seni anlıyorum ama şöyle düşün, o bölge dışardan gelen müdahaleye karşı çok hassas, yani doğum tabii bir olay olduğu için zaten orası ona uygun yaratılmış, doktor ya da ebe doğum anındaki haline göre bi karar verir zaten korkma kimse risk göze almaz ufak bi şüphe olsa bile direk sezaryene alır, ama şu var Sezaryen olanların iyileşme süreci uzun sürüyor yani hemen kendine gelemiyorsun ama normal doğumda doğumhaneden ayakta çıkanlar var bir şekilde o çocuk doğacak sonuçta rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin
        Nezoik anladığım kadarıyla özele gidecek maddi gücün yok başka bir devlet hastanesine gidip konuşsan yada gittiğin hastanede birde psikiyatriye gitsen o rapor yazsa belki yaparlar
          Erham hımmm. Aslında psikiyatr ile görüşmedim. Çok teşekkürler iyi fikir bu. Bir de oraya görüneyim
          Nezoik canım doğuracak olan sendin nasıl istiyorsan öyle doğur özelde genellikle doktor istediğin gibi yapıyor bende iki normal doğum yapmış biri olarak kendi isteğimle bir ay önce sezeryan doğum yaptım iyi ki de yapmışım doktorumda doğuracak olan sensin sen nasıl istersen ben öyle yaparı demişti😊
            Nezoik benimde normal doğumu psikolojim kaldırmaz bende sezeryan olucam 1500 sezeryan daha pahalı olsa benimde durumum el vermezdi
            Rabia2019 tek sorunum doğum değil. Öncesi ve sonrası var. Ben çatı muayenesi bile yaptırmam korkudan ölürüm. Kimse dokunmasın alt bölgeme. Eşim bile bazen elini uzatıyor ona bile izin vermiyorum psikolojim uygun değil. Hele kesik dikiş vs. Gibi şeyler düşündükçe delirecek gibi oluyorum
              dilcey devlet izin verse keşke. Büyük ihtimal biz de sağdan soldan borç vs. Bulup özele gidecez bu gidişle. Eşim bir ikna olsa
                Nezoik al benden de o kadar.yarın çatı muayenem var ama Bn yaptırmak bile istemiyorum . neyi istedğimi bilmiyorum normal yapabileceğimi sanmıyorum direk sezeryan icin gün istiyorum ama sonra da pişman olurmuyum diyorum kafayı yicem
                Nezoik Ben de senin tam tersi ayni sekilde sezeryandan cok korkuyorum. O kat kat kesiyolar ya dusundukce icim gidiyo. Ama bulundugum ulkede (avrupada bildigim kadariyla genel boyle) secme gibi bi sansim yok zaten normal doguma mecbursun. Sezeryan dogum gibi degil mecbur kadigin taktirde ameliyat. Mecbur kalirsam bi dakika bile dusunmem sezeryan olurum ama inshaallah mecbur kalmam. Rabbim neyi gosterir bilmiyorum.. Senin icin de syoleyecegim su, gercekten piskolojine iyi gelecekse sezeryan ol. Dogum kadar mucizevi ve guzel bisey yok. O an kabusa donmesin. Devlette muayene olup ozelde dogum yapma sansin var mi? Para biriktirip ozelde sezeryan olsan? Cok mu pahali bi dogum?
                  Nezoik astım probleminden dolayı devlette yaparlar belki doktorunuza söylediniz mi devletteki
                    Nezoik bende 35.haftayı bitircem. 2-3 gündür sürekli kasılma ağrım oluyor Doğum yaklaşıyor diye korkuyorum. Kaynanam ve eşim normal yap diye ısrar ediyor ama annem ve komşum sağolsun beni normalden o kadar çok korkuttular ki bugün sinirden ağladım😓 kimseye kendimi anlatamıyorum eşim de bikaç gündür Yorgun geliyor eve benle ilgilenmiyor kaynanam bizde onunla ilgileniyor daha çok. Psikolojim çok bozuldu bu ara 😭ne olacak bu halimiz 😶
                    dilcey doktorum rapor getirmen lazım bizim seçme yetkimiz yok başka türlü diyor. Göğüs rapor vermiyor. Sadece nefes kaybımı söylüyor. Normal doğum yapamaz diye imza atması lazım ama yapmıyor
                    Sabia daha önce normal doğum yaptınız mı? Alt bölgede kesik ve dikiş ile bir insan nasıl rahat olabilir ki???? Normal doğum yapan arkadaşlarımın hepsi 2 ay boyunca acıdan oturmadı afedersiniz tuvaletlerini bile yapamadılar. Normal doğumun nesi rahat???