• ÖneriGündem
  • Doğum parası,süt parası, muhtarlıktan çeyrek altın.

Mom72626 muhtarlığı hiç duymamıştım prosedürü nedir çalışıyo çalışmıyo olmak felan gibi bi şartı varmı
    Mom72626digerlerini biliyorum çalıştığım için araştırdım hep. Ama muhtarligin çeyrek verdiğini ilk defa duydum... .. cnm sizin oranın muhtarlığı veriyor olmasın sadece🤣🤣🤣🤣 inşallah heryerde vardır bu sistem
    Mom72626 canım çeyrek altından emin misin her muhtarlık veriyor mu acaba?
    Selamlar. Bende birşey sormak istiyorum. 32.haftada normal çalışamaz raporumu alıp izne çıktım. İşyeri raporu onaylamak istediğinde rapor bitiş tarihinden büyük olamaz diye bir uyarı çıkıyor ve onaylanmıyor. Bu rapor doğumdan sonra mı onaylanacak acaba? Ay ay onaylanması gerekmiyor muydu?
      Mom72626 canım devlet 3. Çocukta bir kereye mahsus 600tl verdiğini biliyorum ama muhtarlıktan haberim yok onun için çalışan birimi olmamız gerekir ben ev hanımıyım
      Ozgecix muhasebe rapor başlangıç tarihini yanlışlıkla geç bir tarih olarak işlemiş olabilir mi.?En doğru bilgiyi 170 aile ve sosyal politika.bakan.nı arayarak öğrenebilirsiniz orada raporunuzun işlenip işlenmediğide belli olur
      Gzddlk evet iki seferde yatırıyolar parayı ilki doğumdan bi ay sonra falan ötekiside raporun bittikten sonra canım bende o şekilde aldım
      Çalışmasak da o ücreti alabiliyor muyuz ve muhtarlijtaki altını?
        1Tecrubesizannee 7000 tl yi alamıyorsunuz emzirme ve süt parasını alabiliyorsunuz yanlış hatırlamıyorsam o da 300:tl olması lazım.7000 tl annenin izin aldığı günlerin 1/3 parasının SGK tarafından karşılanmış hali.Yani bir nevi iş göremezlik ödeneği
        Mom72626 Çalışan olduğu için mi aldı 7000 tl? Ben ev hanımıyım eşlerimiz başvuru yapıp alabiliyormu anlayamadım? Deteylı yazarsanız çok iyi olur muhtardan altın her yerde mi? Siz neredesiniz? Muhtara nasıl başvuru yapılıyor?
          Mom72626 ilk bebekte 300 lira anneye çalışsa da çalışmasa da yatıyor ama sosyal hizmetlere başvuru yapılıyor bizim burda öyle yatıyor. Çalışan anne için 4-7 bin arası yatıyor 90 gün sigortalı olmak şartı ile. Onun haricinde eşime de 180 lira para yattı onu da alıyorsunuz 😇 ve şu an imzalanması için beklenen mama ve bez yardımı da var inşallah bu sene içinde o da verilecek 😇 2 ay olacak Doğum yapalı bildiklerim bınlar 😇
            A_S_K eşiniz alamaz .Eşiniz ekstra 150 tl bez parası alabilir.Bu bir iş göremezdik ödeneğidir bunun için sizin hala daha çalışıyor ve 3 aylık SSK priminizin işveren tarafından yatırılması gerekiyor.Muhtarı ilk defa duydum
              Mom72626 nasıl yani çeyrek altını çalıştığı için mi aldı anlamadım
              Mom72626 bu nasil yapiliyor tam olarak muhtarlikta ne yapiliyor ilk defa duyuyorum
              Mom72626 siz hangi ilde yaşıyorsun her muhtarlık için mi geçerli bu durum ve Doğum sonra mo gidip muhtarlığa başvuruluyor
              Gulcag eşinize verilen ücret nedir anlayamadım çalışan annenin 4 aylık rapor parasını biliyorum ilk cocuk 300 tl onu biliyorum birde 149 tl süt parası bunu biliyorum eşinize yatan neydi acaba ve nereye başvuruda bulundu