humma yaşınız 20li yaşlarda olsaydı ve ailenize muhtaç biri olmus olsaydınız bebegi aldırın adami da hayatınızdan çıkartın ve kendinize bir sayfa açın derdim. Ancak 34 yaşındaymışsınız karşınızdaki adam da küçük degildir sizin de elinizde bir meslek duzenli bir isiniz vardir diye düşünüyorum. Adamın sorumluluğu almaya niyeti yok belli bu adamdan ne eş olur ne baba. Evlenseniz dahi ileride bu konu yüzünüze vurulur cocuk icin evlendim moduna gelir. Simdi esas buradaki konulardan biri, aile yapınız. Ailenizden ayrı yaşıyormuşsunuz ancak aileniz dindar bir aileymis okuduğum kadarıyla. Hoş ben anlayamıyorum bir evlat ne yaparsa yapsın anne onu kapatmalı, evladinin hatasını sır gibi tutmalı. Ancak maalesef boyle kötüleyen anneler var… o sebeple siz karşıdaki adama gore degil, ailenize gore karar vermelisiniz. Ben bu cocugu dunyaya getirsem ailem ne kadar arkamda olur, yaklaşımları nasil olur diyerek bakmalisiniz. Eger bunlari düşündüğünüzde aile birlikteliği anne baba dusunce ve yaklasimi sizin için onemliyse bence cocugu aldırmalısınız. Cunku yüzünüze devamlı vurulduğunda size farkli gözle bakıldığında içten içe o hissiyat psikolojinizi etkileyebilir. Ama ailenizin ne düşündüğü nasil yaklastigi umurunuzda degilse ve ben çocuğuma kendim tek başıma bakarım derseniz dogurmalisiniz. Burada esas nokta iste siz yalnız mücadele etmeye hazir misiniz? Bunlar onemli. Kolay olmayacak iki türlüsünde de pişmanlıklarınız olcak. Aldirsaniz vicdanen yasayacaksiniz, aldirmasaniz karşılaştığınız zorluklar karşısında boyle bir hayat yasamak zorunda kaldiginiz icin pismanlik yaşayacaksınız. Adamla acik iletişimde konusun, iki tarafin da zorda kalmaması icin formaliteden nikah yapılıp hamilelik durumu ortaya çıktıktan sonra anlaşamadık boşandık konumuna getirebilirsiniz ailenizin ne der düşüncesini önemsiyorsaniz. O sorumluluğu almak isteyen evliyken de alir evli olmadan da. Maalesef evliyken bile sorumluluğu almayıp hayatini yasayan adamlar var ama en azindan sizle aileniz arasinda bu durumu biraz toparlar. Bir de 34 yaşındasınız toy değilsiniz keske ertesi gün hapı alsaydınız ya da boyle bir seye izin vermeseydiniz ama olan olmus artik çözüme odaklanilmali… Hakkınızda hayırlısı olsun