denizhelensarpberat 2. sezaryenin 6. Gününden yazıyorum. Korse öneririm. Külot şekilde olanlardan. Kesin yerin sıkı durduğunda daha rahat hareket edebiliyorsun. Bir de ne kadar çok mobilite halinde olursan o kadar kolay iyileşirsin. Mesela hep yürüsem oturup kalksam sorun yok ama 3 saat yatarsam ya da sabit oturursan kalkarken canım acıyor. Uyku dışunda sabit olmamaya çalışıyorum. Uykudan uyandığımda da ilk kalkışta canımın yanacağını kabulleniyorum. Son olarak da çok çişinin gelmesine izin vermeden sık sık tuvalete gitmeni öneririm. Dolu mesane de ağrı yapıyor.
Yani biraz ağrı var ama asla katlanılamayacak bir şey değil bence. Yani yatar pozisyondan 5 gün neredeyse hiç tek kalkamadım. Hala da kalkarken ağrım oluyor ama gerisi için bir şey diyemem doğrusu ben inanılmaz kolay geçiriyorum sürecimi. Vajinal doğum yapan arkadaşlarım beni görüp keşke sezaryen olsaymışım dedi. 6. Günüm ve oturup kalkma eylemi yapmıyorsam dışarıda ameliyat olduğumu anlayamazlar. Yani süreç herkes için başka ama korse işini ciddi öneririm. Göbek vs için değil sadece rahat hareket etmek için.