damlasv byrmom53 Osmanlıca(eski Türk lehçeleri) görmüş biri olarak söylüyorum herhangi bir aracı siteden bakmadım farsçada yazımda “A” harfi kullanımı sınırlıdır bu şekilde kullanılmaz . Türkçeye devşirme olarak Yekta ya dönüşmüş halidir . Kaynaklarda orjinal kökeni YEKTE dir . Çokta güzel bir isimdir.
eslemoms ysmnsen kızımdan hamileyken cinsiyeti erkek olursa Ensar istiyordum hep nasip olmadı kızım oldu şimdide eşime bırakmak istiyorum ama aklımda hep Ensar var
guns eslemoms benim eşim de miran istiyordu zafer benim oldu ikinciye kesin olcak diyor bakalım direnicez ona da😂
damlasv byrmom53 Yekta kelimesi Esmaül - Hüsna değildir benzerliği vardır doğrudur . El-vahid, El-ehad hüsnalarına çağrışımı vardır .
Saraylokumu gizemli00 kız sende bişey beğenmiyorsan ama Valla “ azar ” diyorsun " adar "diyorsun. Bu isimlerin neresini beğeneyim 🤣 Fikrimi sordun bende söyledim. BENCE güzel değiller
rabis-0201 byrmom53 bende Yekta ismini çok beğeniyorum kulağa çok güzel geliyor ama manası biraz şirkli gibi gelmişti 😂 o yüzden vazgeçtik
byrmom53 rabis-0201 bende çok seviyorum. evet haklısın anlamı biraz 🤏 şeeey. ama yine de kulağa müthiş geliyor 🥹😇
Saraylokumu damlasv Araştırıp bakmıştım ilk okuduğumda anlamına. Ama anlamı güzel diye de çocuğuna ilteriş ismini koymazsın yani töbeler töbesi. BU BENİM FİKRİM.
doublemom35 serenss anlamını bilmeden araştırmadan yorum yaptığınız ne kadar belli. İsimle dalga geçme mi kaldı artık. Türk olduğum için Türkçe isim koydum. Anlamını da araştırdım. Şimdi de kızıma hamileyim Tomris Selen koyacağım. Siz beğenirsiniz beğenmezsiniz orası beni ilgilendirmez ama tarihimizde yeri olan isimlere de saçma demeniz öğretmenlik yaptığınızı öğrenince beni daha çok üzdü.
Fizikcifizik doublemom35 Tomris ismi harika bir işim gerçekten. Icinize sinen isim olsun. Bu isimlerin hepsini tarihte cok guzel anlamlı derin anlamları var. Hepsi birbirinden kıymetli. Ben cok beğeniyorum, bizim buralarda boyle cok isim var. Kulağımız alışık.
serenss doublemom35 isimle dalga geçme mi kaldı ? Hanımefendi bunlar benim yetiştirdiğim çocuklar değil valla kusura bakmayın herkes dönsün çocuğuna verdiği terbiyeye baksın o zaman. Sınıflarda yaşananlardan bi haber olmanız çok normal… milletin ahlaken eğitemediklerini eğitmeye çalışıyoruz olmuyor. Valla kusura bakma öğretmenliğimi yargılayacak kalitede de değilsin oturduğunuz yerden bileğinin hakkıyla gelip işini hakkıyla yapanlara laf edemezsin orda susacaksın. Becerip sen de olsaydın. Sırf isim meselesi yüzünden hocam bana göbek adımla hitap etseniz olur mu diyen öğrencim var. Ersagun a başarılar yapacak bir şey yok matematikçiyim ilerde sınıfıma düşerse söylerim alırsınız bu kadar korkmayın
Fizikcifizik doublemom35 Ilteris Kağan Turkleri Çinlilerin esaretinden kurtarmıştır. Ayrica ogrenciler tarihte bunları cok defa görüyorlar. Bu nedenle alışık onlar.
Saraylokumu doublemom35 Tarih dersim gayet iyiydi de konu o değil 🤣 Anlamı ne olursa olsun Allah aşkına. “ İlteriş ” kulağa hoş geliyor mu sizce
aydagull Erkek olursa eşim Çınar olsun diyor, İzmit’in simgesi diyeymiş 😄 çınar köklü ağaç olduğu için çocuğa büyüklük yükler mi acaba diye düşünüyorum yoksa fonetiği güzel de
Semilk05 demirrleydi_ ne bilim zevk meselesi şöle böle diyenler ben olsam koymam başka isim kalmadı mı diyenler ama ben eşimle buna karar verdim teşekkür ederim 💕🥹
Busra5222 eslemoms ben nuh ismini istiyorum da eşimde çocuklar ikiz yanına uyumlu isim yok dedi vazgeçtim