eslemoms Eşime dün akşam ismini sen koy dedim 3 kızdan sonra tek erkek olucak düşündü Azat koyarım dedi ama daha doğuma çok var başka önerisi olursa düşünürüm tek onunla kalmaz illaki hoşuna giden başka isimlerde vardır bu arada çift isim sevmiyorum tek isimden yanayım benim ismim baya uzun olduğu için hep zorluğunu çektim bu yaşıma kadar biri sorduğunda çocuklarıma da aynı şeyi yaşatmak istemiyorum sizce Azat mı iyi Azad mı
damlasv Saraylokumu devleti derleyip toplayan demek yöneticilerin ünvanı olarak kullanıldı yüzyıllarca garip gelebilir günümüzde ama anlamsız manası yakıştırmak doğru değil
Saraylokumu gizemli00 Bence dalga geçilmeye çok müsait. Azmak , azgın manasında arkadaşları kullanabilir.
bilgeceeee Bu başlığa olan yorumlar küçük türkiyenin özeti gibi, arkadaşlar insanların hangi ismi sevip hangi ismi sevmeyeceğine biz karar veremeyiz ve eleştirerek aşağılayarak yönlendirmek ne kadar medeniyetsizce. Benim de zevkim uyuşmuyor her isimle ama buraya seviyorum oğluma koydum diyen bi anneye de ahahaha isme bak denilmez yani🙄
gizemli00 Saraylokumu kız sende bişey beğenmiyorsan ama benim oğlum olsaydı kendi fikrim olsaydı ki eğer harun Hamza olsun isterdim erdem filan
rabis-0201 byrmom53 bende Yekta ismini çok beğeniyorum kulağa çok güzel geliyor ama manası biraz şirkli gibi gelmişti 😂 o yüzden vazgeçtik
nursenkrk Arın koymak istiyoruz. Anlamı güzel ve değişik. Arınmak kökünden geliyormuş aslında, isim olarak da temiz kalpli, merhametli ve iyi niyetli kişi anlamındaymış
Saraylokumu damlasv Araştırıp bakmıştım ilk okuduğumda anlamına. Ama anlamı güzel diye de çocuğuna ilteriş ismini koymazsın yani töbeler töbesi. BU BENİM FİKRİM.
Semilk05 eslemoms valla ben eski isimlerden baktım manevi olarak anlamı güzel olan İlyas ismine karar verdim çok da beğenerek seçtik. Bazı insanlar yadırgıyor ama. İsmiyle gelsin inşallah
byrmom53 damlasv YEKTA İSMİNİN ANLAMI NEDİR? Yekta ismi, Farsça kökenli olup “eşsiz”, “benzersiz”, “tek” ve “biricik” anlamlarına gelir. Bu isim, kişinin benzersiz, eşsiz ve özel olduğunu simgeler.
Saraylokumu gizemli00 kız sende bişey beğenmiyorsan ama Valla “ azar ” diyorsun " adar "diyorsun. Bu isimlerin neresini beğeneyim 🤣 Fikrimi sordun bende söyledim. BENCE güzel değiller
eslemoms guns çağan güzel isim çok beğenirim ama eşim bu tarz isimleri sevmiyor daha çok Kürtçeye yakın seviyor diyar, azad gibi
guns eslemoms benim eşim de miran istiyordu zafer benim oldu ikinciye kesin olcak diyor bakalım direnicez ona da😂
damlasv byrmom53 Yekta kelimesi Esmaül - Hüsna değildir benzerliği vardır doğrudur . El-vahid, El-ehad hüsnalarına çağrışımı vardır .
krizantemmm byrmom53 bunu nerden çıkardınız isim güzel ama Allah’ın 99 isminden biri değil anlamı açısından böyle düşünüyorsanız yanlış düşünüyorsunuz bir daha araştırın.
damlasv byrmom53 Osmanlıca(eski Türk lehçeleri) görmüş biri olarak söylüyorum herhangi bir aracı siteden bakmadım farsçada yazımda “A” harfi kullanımı sınırlıdır bu şekilde kullanılmaz . Türkçeye devşirme olarak Yekta ya dönüşmüş halidir . Kaynaklarda orjinal kökeni YEKTE dir . Çokta güzel bir isimdir.