ccylnn Asi_07 aslında hiç korkularımdan bahsetmedim aksine ilk sorduğunda bile net bir şekilde normal istediğimi belirttim zaten normal doğum korkum da yoktu ama doktorun bu yaklaşımı beni tedirgin etti. Beni daha çok desteklemesini isterdim umduğumu bulamayınca ister istemez bir korku oluştu ve kafa karışıklığı🥺
Asi_07 ccylnn sezaryen yanlısı bir doktor o zaman hakkınızda hayırlısı olsun hangisini tercih edersiniz sağlıkla kavuşun bebeğinize inşallah 🤲🌸
Havin49_ ccylnn çinkü bajinal doğumum çok kötü geçti popoya kadar yırtılma ondan sınra 1.5 sene geçmesine rağmen idrar kaçırma ve vajinal genişlikten dolayı hava alması ve birsürü sebep benim için sezeryan daha konforlu geçti şuan 19. Günüm her işimi çoktandır kendim yapıyorum ama ilk doğumda 40 gün popo üstü oturmadım be tramva kaldı doğum kişinin vücut direncine bağlı bence
ccylnn yeniiannnee evet benim çevremde de normal doğumu destekleyenler çoğunlukta çünkü sezeryan sonrası çok sıkıntılı bir süreçmiş. Sanırım özel hastanelerin genel sorunu bu 👀
ccylnn Sezgin aslında baştan beri vajinal bana daha uygun geliyor kendimide öyle alıştırmıştım. Herkes yapıyor ben niye yapamayayım diye de gazlıyordum😂bir anlık zorluk yaşıyorsun ve toparlaman kısa sürüyor diyordm ki doktor beni şu son kontrolde etkiledi yinede normal doğuma daha bi yatkınım hala
ccylnn Havin49_ çok üzüldüm ya. Kötü doğumlar oluyor böyle tabi doktor/ebe, hastane, şartlar, yönlendirme eksikliği bir sürü etken var bu konuda. Neyse geçmiş gitmiş olsun kötü bir tecrübe olmuş sizin için ama sonraki doğumunuz iyi geçmiş şükür.
ccylnn krizantemmm özel takipliyim evet sanırım özelde bu sıkıntı varmış😞inşallah normal olmaya daha yatkınım düşünce olarak kafamı son haftalarda yine karıştırmazlarsa tabi.
krizantemmm ccylnn karışmasın kafanız kararınız net olsun normal doğumu denemek istediğinizi söyleyin ısrarla
yahya2024 ccylnn benim tavsiyem doktorunuzu değiştirin . Bir sebep yokken nasıl öneriyorlar anlamıyorum valla ben onun tıp ilminden şüphelenirim . Doğum fizyolojik bir olay sezaryan ise tıbbı bir müdahale . Kendim sezaryan oldum mesela ama kesinlikle isteyerek değil öyle gerekti. Şu an ikinciye hamileyim 30 hafyalık oldum mesela her gecen gün ameliyat yerimde ağrı oluyor. Rahimde yırtılma riski oluyor vs. vs. Hiç biri kplay değil ama siz bir engel olmadıkça DOĞAL olanı seçin kardeşim .
ccylnn yahya2024 yani son aya girdiğim için şuanda doktor değişikliği beni iyice strese sokar diye düşünüyorum bilemedim valla. Ama rabbim izin verirse ben normal doğum istiyorum kolaylıkla sağlıkla yaparım inşallah bir avazda ne diyeyim🥹bence doktorun ilminden değilde kolaylarına öyle geliyor ve ücret farkından kaynaklı yaklaşımları böyle diye düşünüyorum. Yoksa herkes bunun farkındaki normal doğum doğal bir süreç kadının fıtratına uygun olanda bu zaten vücudu onun için uyumlu herhangi bir aksilik olmadığı müddetçe neden yedi kat kesilelim ki
ccylnn Havin49_ tabiki doktor ve ebe faktörü en önemli şey Allah iyileriyle karşılaştırsın gerçekten zaten süreç zor 🙏
ccylnn Hellgirls işte planlı programlıya rahatlarına o geliyor belliki ayrıca ücret farkıda oluyormuş sanırım🙁
[silindi] Hellgirls ben özelde doğurdum. devlete acile sancıyla gittim bebek 4,5 kilo biz sorumluluk alamayız normal doğurtmayız deyip beni kapı dışarı ettiler.gel sezeryan yapalım da demediler yani. bebeğe bişey olur biz sorumluluk almayız sen özele git dediler. o günden beri devlete adım atmıyorum. zaten çzelde doğuracaktım o an en yakın hast devlet olduğh için gitmiştim. özeldeki doktorum da sen normal doğuracaksın bu çocuğu dedi gazladı beni resmen. normal ve dikişsiz doğurdum hemde 15 dkda. devlet hastanelerine Allah beni düşürmesin. becereksizler
seminur ccylnn her hangi bir sağlık sorunu yok sabah normal yapmalısın dikişler de ileride sıkıntı ona bakarsan
ccylnn seminur inşallah normal ve her şey yolunda kolaylıkla olur düşüncem baştan beri normaldi ama doktorum kafamı karıştırdı işte.
ccylnn krizantemmm evet haklısınız net bi şeklde ilerlemem lazım baştan aklımdaki neyse yine aynısını söyliycem
yigitalparslan ccylnn Aslinda soyle düşünebiliriz. Sezaryen doğumda sonrasinda cekiyorsun vajinal doğumda öncesinde çekiyorsun cabuk toparlaniyorsun. Ama herseyden herseyden önemlisi bebegin ve senin sagligin senij vücudun cocugun pozisyonu sagluk durumu hangisine el verisliyse o olmali bence. Saatlerce günlerce sanci cekip vajinal dogum diye diretip hem kebdini hem bebegi buyuk strese sokup son anda sezaryene donen cok anne var. Ve en kotusude bu. İkisininde acısını cekmis oluyo. Ayrica bir doktorun vajinal doğum kotulemesi de cok sacma ve guven kirici. İki doğum seklininde kendine gore zorluk ve guzellikleri var tabiki. Ama sana şu doğum bu dogum demeden önce senin ve cocugun saglik durumuna gore konusmaliyli cati durumun ne acilma durumun ne tansiyon panik atak durumun ne bebegin kilosu kanala girip girmedigi gelis pozisyonu bunlar uzerinden degerlendirmesi lazim bence.
ccylnn yigitalparslan evet bende zaten diyorum ki kararım normal doğum zaten herhangi bi komplikasyon gelişirse riskli yine sezeryan a dönülür mecburiyetten ama hiç bir sorun yokken normal doğum taraftarıyım ve illa her doğum kötü ve zor olacak diye bir şey yok kendisine de söyledim bunu kabul etti çok kolay doğumlar olduğunuda belirtti. Zaten bir ayı aşkındır erken doğum riski ile mücadele ediyorum hastanelerde yatıyorum ilaç tedavisi gördüm bir aydır yataktan kalkmayacaksın dedi berğin haftası küçük küvezde çok kalır dedi tutmaya çalıştılar 34. Haftaya kadar. İnanın psikolojik olarak zaten stresliyim birde bu yaklaşımlar bende ekstra hassasiyet yapıyor. Bebek birbuçuk aydır kanalda 2cm açıklıkla duruyorum zaten
bebikler @ccylnn İlk dogumum planlı sezeryandı bu da aynı olacak Allah nasıp ederse.. Ben normal dogum yapan arkadaslarımın sarkma genişleme idrar problemi yaşayanlarına denk geldım keske sezeryan olsaydım dıyen .. Şimdi bu birqz vucutla alakalı olabılır arkadaslar benım mesela göbegımde bırsuru catlak olustu annem bıle benım ucuncu cocukta boyle oldu senın nıe bole oldu dedıgını bılırım oyuzden kızlar herkes kendı vucudunu tanır ona gore kendı karar verırse daha saglıklı olur. Sezeryan da zordu ama yıne yapıcam yanı
ccylnn bebikler doğru her doğum her gebelik kendine özgü oluyor. Birinde sezeryan sorun olurken bir diğerinde vajinal doğum kötü geçebiliyor. Kendine güvenen ve isteyen herkes normal doğum denemeli ha yok istemiyorum diye olursa zaten sezeryan gibi birseçenek var elbette. Ama normal isteyenede sezeryan fikri dayatılmamalı helede doktorlar tarafından İnanın kafamı karıştıranda beni strese sokanda bu