kartanesi___ ogretmenannecik Ben yaptırmadım ama karşı olduğum için değil. Bende de bebeğimde de herhangi bir sıkıntı yoktu çok şükür gerek duymadım
pozitifanne06 ogretmenannecik Ben yaptırmadım bugün normal tahlil verdim şekerim 58 çıktı zaten ilk gebeliğimde yaptırmıştım bayılacaktım az daha onda da hep düşük çıkmıştı şekerim
nidosh ogretmenannecik görümcemin ilkinde çıkmadı ikincide gebelik şekeri çıktı yine de siz bilirsiniz ama hamilelikte ayrıntılı usg sonrası en önbenli test bu test
Moz ogretmenannecik ben yaptırmadım bu zamana kadar şeker sorunum olmadı bebeğin kilosu da normal yaptırmicam
hilalkgn Ben yaptırdım, normal çıkmıştı. 35. haftadan sonra bebeğin suyu fazlalaştığını öğrendim iki haftadır açlık tokluk ölçüyorum. Gebelik şekerinin sonradan (35.haftadan) oluştuğuna karar verildi. Siz yine de önemseyin ve yaptırın bence.
seymayla ogretmenannecik ben dr bilgilendirmedigi için yaptiramadim hiç birini devlete gittiğimde Dr kızdı bana niye hiç bişey yaptirmadin kan bile vermemissin hocam benim ilk bilmiyorum neyin ne zaman yapılacağını Dr da bişey sormadı demedi çok mu geçmiş yapamazmiyiz dedim döndü ters ters baktı bişey demedi sonra kan aldılar geçmiş yaptıracağım zaman. Benim babam amcalarim halalarim hepsinde şeker var Allah’tan bişey olmadı ama bu seferde tansiyondan çok çektim riksli gebelikte takibim oldu 34 haftalık da doğum yaptım. Şimdi yeniden hamileyim yaptiricam hepsini
sevacano ogretmenannecik ben ilkde kesınlıkle yaptırmıycam kafasındaydım canan hocayı dınleye dınleye sonra evde aldım dedım olçeyım ne olur ne olmaz baktık ki yuksek çıkıyor drumla konuşdum dedım onceden kesınlıkle ıstemıyordum ama bir risk sorun olursa kesınlıkle yapalım cahıllık yapmak ıstemem körü körüne bir şeyi bilinçsiz bir şekikde istemem bana doğru gelmedi doktorum yaptırırsan iyi olur dedi bende tamam dedim ama yine geldim araşdırdım yine kafam karışık şu an diyetteyim sıkı takıp ediyorum 1ay sonra doktora gideceğim olcumlerimi gotureceğım bakalım yine derse ki yok yuksektır yapmalısın yapacak bir şeyım yok yapıcam mecburen çünkü düşmese insulin yapıyorlar onun için de evde olcumler değilde hastanedeki ölçüm olması şart o yüzden yapacağım ama dediğim gibi çok kararsızım bir yanım yap diyor bir ynım yok sonra tetonoz aşı için de karşıydım kesınlıkle yok diyordum araşdırdım çok fazla boğmaca fln bebekler için ilk haftaları ayları için sıkıntı oluyormuş o yüzden onu da yaptıracağım 😭 Annelelik delilik insan minnacık şeyi bile düşünüyor hep dua ediyorum Allahım yapıcam ama sen koru bebeğimi diye yaptırmasam ayrı bir vicdan azabı yaptırsam ayrı bir stres çok endişeliyim .
nidosh sevacano yüksek çıkıyorsa ihmal etmeyin burdan birinin 3 aylık ve tokluk şekeri normal çıkmış ama yüklemede belli olmış gebelik şekeri. Drunuza güvenin bence de. Sağlıkla gelsin miniş
Medaydeniz ogretmenannecik iki hamileliğimde de yaptırmadım. Bi sorun olursa zaten belli ediyor kendini herşey yolundayken yaptırmaya gerek yok
hilalkgn sari_papatyam diyet yaptığım halde yine sınırın biraz üstünde çıkıyor, sanırım vücudun yaptığı bir şey yani diyetin çok bi etkisi yok gibi geliyor bana açlıklar 90-100 arası tokluklar 120-150 arası
mirababy03 ogretmenannecik benim ilk gebeliğimde yoktu 2. Hamileliğim şuan var ve çok yüksek seyrediyor çok dikkat etmek Laxım
sari_papatyam ogretmenannecik ben ilk gebeliğimde 50 gr yaptırmıştım sınırın biraz üstünde gelince varmış gibi düşünelim denilmişti ve diyetle devam etmiştim bu gebeliğimde de hiç yaptırmadan varmış gibi düşünüp diyetle devam ediyorum evde ölçüm yapıyorum diyetime dikkat edersem değerlerim normal geliyor
AslanEge Ayyy bakıyorum da ne bilinçsiz ve cahil insanlar var ya. Şeker yüklemesinden ve tetenozdan korkmak ne demek? Dünyanın hemen her gelişmiş ülkesinde uygulanan tıp bilimine evde oturup ilkokulu zor bitirmiş insan karşıyım diyor. Gel de delirme.
esraezerr AslanEge çıldırdım yorumları okurken zaten insan başına ne geliyorsa cahillikten geliyor 🤷♀️