Ben de 28. haftaya kadar haftada üç gün pilatese gittim dört gün de yürüyüş yaptım yani haftanın her günü aktiftim. 28de bebeğin suyu fazla çıktığı için erken doğum riski oluşturur diye egzersiz yasaklandı. 33. haftada su normale döndü ama ben çok yorulduğum için egzersiz yapamadım. Şu anda ben de 36+0dayım ve egzersiz yapamıyorum. Kısa yürüyüş anca. Doğumun kolay geçmesi için spor geçmişin olması avantaj bence, hamilelikten önce de spor yapan biriydim o yüzden sonradan bıraksam da ben hala avantajlı olduğumu düşünüyorum. Ekstra olarak perine masajı yapıyorum araştır istersen faydası olabiliyormuş. Evde beş dk süren Pelvik tavan egzersizleri yapıyorum. Ve ebeler bir konuda haklı bence, spor avantaj olsa da doğumu asıl kolaylaştıran şey rahat bir kafa, bu yüzden doğum odasında nasıl rahat hissedeceğin üzerine çalış. Nefes egzersizi vb yapılabilir, ben sancı esnasında dinleyeceğim müzik listesi oluşturuyorum şu an :D çünkü müzik dinlemek beni rahatlatıyor. Ne kadar doğumdan korkmuyorum desemde bilinç altımda bi korku var, bir başkası kendi doğumunu anlatmaya başlayınca kötü hissediyorum dinlemek istemiyorum bu aralar nefesim daralıyor oradan anladım ve bu korkunun normal olduğunu kendime anlatmaya çalışıyorum. Fiziksel hazırlıktan çok son haftalar psikolojik hazırlık ağırlık da olabilir Ha bu arada o çıkan sancılar braxton hicks galiba, bende de var ağrı acı hissettirmiyor ama karnımı sertleştiriyor. 31. Haftadan beri o sancılar her gün oluyor bazen çok sık bazen çok seyrek, rahim ağzında açılmaya sebep olmuyorlar. Cihazda kaç çıktığı da önemli değil benim 20den 100e çıkıyordu o sancı korkmuştum ama gerçek değilmiş.