bebeğimin 37. haftasında 2 hafta geriden geldiğini öğrendim 38. haftada durumu aynıydı 39. haftaya geldiğimde gerileme üç hafta olarak gözüküyordu ölçümlerde fakat ben beklemekte ısrar ettim 40. haftaya girdiğimde hastaneden yatış verildi bebeğin nabzında suyum da bir problem yoktu ve sıfır açıklığım vardı, fakat doktorlar bebeğinaniden ölebileceğini söylediğinden beri içimde hep bir sıkıntı ile uyudum dört gün boyunca dördüncü günün sonunda tekrar muayeneye gittiğimde tekrar yatış verildi doğal sürecin ilerlemeyeceğinden ve müdehale edilmesi gerektiğine ikna olarak kabul ettim, oda tek kişilik geniş ferah ve banyosu olan bir odaydı saat 18:00 da fitil olarak suni sancı aldım sürecime Ece adında tecrübeli ve işinin ehli ebe hanımdı ilk 3 saat her şey güzeldi sancıları tolere edebiliyordum fakat üçüncü saatin sonunda, artık agrilari hissediyordum ve henüz dört santim açıklığım vardı, fitili çıkarttılar ve kendi sancılarım ile devam ettim sırtımdaki ağrılar artık ayağa kalkmamı zorlaştırınca sıcak suda oturup bol bol kızıma kavuşacağım anı hayal ettim ağrılar şiddetlendikçe nefesim kesildi ne yalan söyliyim fakat daha yolun yarısındaydım bağırıp nefesimi tüketemezdim o sırada saat 3 gibi ebem kontrole geldi ve suyumun ne zaman patladığını sordu, suyun altında oturduğum için suyumun patladığını hissetmemiştim fakat sudan çıkınca ince ince akmaya aktıkça sancılarımı tolore edememeye başladım 7cm olmuştum bile, pilates topuna yüzüstü köpek pozisyonunda sarılır şekilde gel git yaptım fakat artık ebeme dayanamadığımı Epidural istediğimi söyledim oda anestezi doktuna haber verdi, fakat doktor ameliyattaydı. 1 saatin sonunda Doktor geldiğinde açıklığım tam olmuştu veartık ıkınma hissim gelmişti ebem açıklığın tam emin misin Epidural istediğine dedi o an ağrımı dindirecek herşeyi kabul edeceğimi söyledim ve işleme başlandı vajinamda ciddi baskı ve yanma hissettim sancılar şiddetliydi fakat midemi bulandıracak seviye gitmişti doğumum başlamıştı yatagin kenarlarından çatal pozisyonunu aldım ve ıkınmaya başladım nefesimi güzel değerlendirmem gerekiyordu ıkındıkça kızım geliyordu hissediyordum daha şiddetli ıkındıkça ani bir yanma hissettim ebem hadi güzelim son kez daha sonra çiçeeek gibi olacaksın dedi son bir nefesimle şiddetli bir şekilde ılındığımda bebeğim artık dünyaya gözlerini açmıştı tüm sancılar anında gitti gerçekten ebem direk kucağıma koydu vücudum titriyordu alıp yanıma koydular ve onunla ilgilenmeye başladılar ağlıyordu ama kafası bana dönük yüzüme bakıyordu ben yırtıklardan dolayı dikilirken gözümüzü birbirimizden bir an ayırmadık artık anne oldum hissi o bakışma ile geldi.. sonuç olarak gelişim geriliği denen 2500 kilo doğar doğmaz denen bebek3200 doğdu boşu boşuna Epidural almış oldum 2 gğn bel ve baş ağrısı çektim ama sonu güzel bitti🥰