Begonvil15 merhaba güzel anneler ben de pozitif olarak adlandırdığım 38+5 ilk doğumumdan bahsedeyim… 12 kasım planlı sezaryen günümdü. 10 Kasım sabahı tam saat 09:05 te sirenlerin çalıp saygı duruşu sırasında evimdeki camdan dışarıya bakarken içimde bir şeyin pıt etmesiyle başladı serüvenim :) eşim de evdeydi paniklemesin diye galiba suyum geldi diyerek doktora ve ailelerimize haber vermesini istedim, normalde herkes ilk doğum en aşağı 5-6 saat sürüyor dediği için acele etmeden duşa girdim suyum gelmeye devam ediyordu o sırada, duştan çıktığımda suyumun gelmesinin üzerinden yarım saat geçmişti ve benim 5 dk da 1 sancım geliyordu. Kayınvalidemler hemen beni hazırlayıp hastaneye götürdüler saat 10 gibi hastanedeydik o kısımları çok hatırlamıyorum ama sancılarım 1 saat içerisinde 3 dk ya düşmüştü. Ameliyathanelerin hepsi doluydu ve beni narkozlu hastaların olduğu bir alana aldılar. O sırada ameliyathanenin birini temizlediklerini ve beni alacaklarını söylediler doktorum yanıma geldi beni sakinleştirdi birazdan beni alacaklarını söyledi ve hazırlanmak için gitti. Saat 11 e geliyordu ve benim sancılarım artık yarım dakikaya düşüp şiddetlenmişti en son beni burdan alın yoksa doğurucam diye bağırdığımı hatırlıyorum. Hemen hemşireler ameliyathaneye götürdüler bunlar olurken açıklığıma bile bakılamadı anestezi doktoru belden iğnemi yaptı tek tarafımın uyuşmasıyla sancılar hafifledi diğer tarafım için sedyeyi eğdiler çok şükür sol da uyuştu ve doktorum sezaryene başladı. Sonrasında doktorum ekibine bebeğin kanala girdiğini söyledi benim sakin olmam gerektiğini söyledi ve biraz uğraştıktan sonra bebeğimi aldı doğum saati 11:26 göbek adı Mustafa Kemal oldu 🥹. Hatta ilk doğduğunda kafası biraz uzundu kanaldan çektikleri için ama sonradan düzeldi çok şükür. Bebişimi koynuma koydular öptüm kokladım sonra doktoru ölçümlerini tamamlayıp hazırladılar ve eşimle aileme teslim ettiler ben de yaklaşık 15-20 dk sonra odadaydım. Yani demem o ki kızlar ilk doğum da hızlı olabiliyormuş sezaryenim zorunlu olmasaydı eğer suyum geldikten sonra 3 saat içinde doğuracakmışım. Şimdi ikinciye hamileyim bakalım bu doğumum nasıl olacak, hepinize su gibi akıp geçecek doğumlar dilerim 🥹🌸