Kızlar bence hamileler nasıl doğurucam kısmına çok odaklanıyor. Ben de çok odaklanıyordum. Bakın sezaryen de normal doğum da öyle ya da böyle zor olacak tamam mı, kimisi bünyesi gereği kolay topluyor kimisi iyi doktora geliyor hemen dikişleri iyileşiyor , kimisi de şanssızlık daha uzun süre sorunlar yaşıyor. Yaşamadan nasıl geçeceğini bilemezsiniz.
Bence en en önemli konu, doğum sonrası süreç. Bana sorsalar hangisi daha zordu diye , hamilelik doğum ve emzirme dönemi diye ben en zoru emzirme dönemi derdim. İlk 1 ay ben mahvoldum.
Size tavsiyelerim var. Bebeğiniz sarılık olmamalı kesinlikle, benim bebeğim sarılık oldu psikolojim bozuldu. Çünkü bebek uyanmıyor zorla uyandırıyorsun. Hiç kolay değil. O yüzden başta hemşire gelir size 2 saatte bir emzir derse, siz dinlemeyin. Bebek doğdu ya habire emzirin habire. Emme kuvveti zayıfsa serçe parmağınızı ağzına koyun , biraz emmesi kuvvetlendiği anda memenizi verin. Ya da emziği ben 3. Hafta vermiştim ama doğumdan sonraki süreçte emziği ağzına sokuyordum emmesi kuvvetlensin diye 30 40 sn emiyordu ardından hemen mememi veriyordum. Böyle böyle emmesini sağlamaya çalıştım. Başta doktor size kakasında kan görmenize normal derse hayır bu normal değil doymadığını gösteriyor bilginiz olsun. O yüzden sütünüz artana kadar mama verin. Ya da şekerli su ile ilgili ılımlı bakarsanız şekerli su da verebilirsiniz bi çay kaşığı. Çünkü doğum sonrası ağrılarınızla , bebeğinizi hastaneye götürmek getirmek çok zor olur o süreçte.
Şartlar uygunsa habire emziririm habire. Kaşık mama biberonu araştırın. Ya da eds diye bi yöntem varmış. Mamayı verirseniz emzirirken yukarıdan damlatabilirsiniz. Biberona alıştırmayın. Açın üşenmeyin emzirmeyle ilgili her şeyi araştırın. Çünkü en önemli süreç bu.
Keşke biri de bana bunları söyleseydi. Herkes takmış sezaryen mi normal mi olayına. Arkadaşlar en önemlisi bebeğinizin karnı doyacak mı?? Sağlıklı olacak mı? Emzirirken göğüs yaraları olmaması için, bebeğin memeyi iyi kavraması lazım. Bi sorunuz olursa bana yazabilirsiniz