Deleted33000 Meriveannesi bizde 40 kaşık su katılır banyodan cikacaginda üzerine dökülür ben birde o tasın içine altın bişey de koyacağım başka da bişey yapmam heralde salı günü kırkımız çıkacak
Mrvsmt2502 Deleted33000 40 kaşık su, altın çiçek yaprağı vs koymak, pirinç bulgur vs toplamak taş toplamak bunlar Türklerin şamanizm inancından kalma adetler. Yapmak isteyen yapsın tabi saygım var
Habibe08 Deleted33000 annem tesbihe biseyler cekti o tesbihi kizimin yıkandığı suya koyduk onu banyo ettirdik sonra o kovadaki kalan suyu ben yikanirken en son döktüm üstüme bide dua okudum o kadar
Deleted33000 Mrvsmt2502 bilmiyorum valla nerden kalma ama eskilerden kalma adetler bazen gerçekten de işe yarıyor zarar gelmez diye düşünüyorum
Silaaaamom2025 gamze6606 islamiyette yoksa bende yapmam ya hamilelikte de saçma sapan hurafeler çıkarıyor insanlar 😕
Meriveannesi Deleted33000 şükür canım siz kalça ultrasonu göz muayenesi yaptırdınız mu 1aylık olduğunuda
Deleted33000 Meriveannesi göz muayenesini söylemediler de kalça için 40 çıkınca getirin dediler canım daha yaptırmadık benimde kontrolüm var 40 çıkınca
Loveis Deleted33000 kırkımız çıktığında yanımızda kimse yoktu sanırım bi banyo bile yapamamıştım 😊 o yüzden olmasa da oluyor demek ki.
Deleted33000 Loveis hadi ya üzüldüm sizin için eşimin teyze gelini yaptıklarını bı görseydin 40 banyosu için resmen torenli filan bıseyler yapmıştı sonra paylaşınca gördüm ama ben sadece basit bikac şey yapacağım ve dua okurum ikimizede