Nur124 yasakları biliyorsundur belki ama yazayım yine de ..
patates, bezelye, havuç, mısır, beyaz un, karbonhidrat, hamur işi , kaymak filan , muz, kavun, karpuz,incir , kuru meyvelerin hepsi, üzüm , reçel , bal, pirinç, makarna .. bunlar yasak ..
Ama mesela bana diyetisyen demişti ki beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmek yiceksin ama fırınlarda tam tahıllı ekmek diye satıyorlar ama onlara da beyaz un katıyorlar bu yüzden kapalı ekmek almamı önerdi migros da filan satılıyor ya onlardan alıyorum .. eğer bulgur yiyeceksem ekmek yemiyorum . Pirinç ve makarna inanılmaz çıkarıyor . Bi de tatlı çok canım çektiyse eşim söylüyor mesela tatlı dışarıda bi çatal alıyorum nefsimi köreltmek için o çıkarmıyor şekeri hemen .. ve ara öğün hep yapıyorum meyve yiyorsam yanında hep bi süt ürünü olmasına dikkat ediyorum yoğurt kefir vs gibi .. yürüyüş bol su da şekeri dengeliyor.. şükür 38. Haftaya kadar geldim 😅 arada çıktı tabi ki işte ayda bi iki defa mesela
152 -160 gördüm o gün ne yemiştim iki tane sarma mesela pirinç acayip çıkarıyor . Ama doktor ayda iki üç defa bebeğe zarar vermez dedi