Saraylokumu Saraylokumu merhaba inşallah kolay ve sağlıkla doğurursunuz🌸 ben normal yapmadığım için bilemiyorum ama sezaryeni anlayabilirim. İlk doğumumda, normal bekliyorduk ama suyumun foşur foşur gelmesiyle hastaneye koştuk. Hastaneye varana kadar heryerim sırılsıklamdı. Açıklık 1 cm ve suni sancı aldım. 6 saat çektim açılmadı. 3 hasta bezi dolusu suyum geldi bu süreçte. Baktılar suyum bitti, sezaryene alındım. Ekg çekildi önce, sonra ameliyat kıyafetlerini giydim, uzandım. Belden iğne yapıyorlar ama acıtmıyor hiç. Uzanıyorsunuz ve bacaklarınız uyuşuyor 2-3 dk içinde. Başımda hep anestezi uzmanı vardı. Doktor geldikten 10 dk sonra bebeğim çıktı. Hiçbitşey hissetmedim. Yarım saat sonra da ben odadaydım. Sezaryen doğumun en kötü yanı gaz sancısı. Lavman bile etki etmemişti. Sezaryen yerimden çok gaz sancısı zorluyordu. Ama sürecin önemli kısmı evde başlıyor. Sırtını sıcak tutup, bol uyuyup, çay suya abanmak önemli. Süt için😀🌸 sormak istediğiniz başka şeyler varsa seve seve cevaplayabilirim