KumpirsMom 34. Haftada su sızıntısından dolayı doğum yaptım benimde 30. Haftamda sızıntı başlamıştı kırklarelinde yaşıyoruz doktorum burada doğuma alamayacağını alsa bile bebeği her türlü çevre illerde nerede boşluk varsa oraya sevk edeceklerini söylemişti ya burada hastanede yatacaktım doğum başlayınca onlar beni veya bebeği sevk edecekti ya da durumum iyiyken kendi isteğimle iyi bi hastaneye gidecektim biz de kendimiz gitmeyi seçtik. Sevk durumu psikolojik olarak daha kötü etkileyecekti bizi. Evimize yaklaşık 2 saat uzaklıkta İstanbul’da özel bir hastaneye gittik iki haftada orada yatışım yapıldı 34te doğuma alındım bebeğim orada küvezde kaldı. Çevre illerden falan çok fazla bebeği sevkle gönderilen aileler vardı onların moral motivasyonu bizden daha kötüydü ben en azından doğum yaptığım gün bile gidip bebeğimi görebilmiştim. Sonrasında da neredeyse her gün o yolu gidip süt götürdük günlük 5-6 saat gidiyordu git gel hastanede bekle derken. sezaryen sonrası iyileşmemde daha yavaş oldu o yüzden hatta yol zorluyordu ama doğumum burada olsa bile bebeğim benden uzakta olacaktı zaten her türlü bunu çekecektim. Bi de bebeğimin durumu başlarda ciddiydi o yüzden kendi halimizi pek umursamadım. Doğum kesinlikle erken olur diyorlarsa durumunuz ciddileşmeden gitme imkanınız varsa kendiniz başka yere geçmeniz hem bebek için hem sizin için daha sağlıklı olabilir ama olduğunuz hastanede küvezde kalma ihtimali varsa tabii beklenebilir. Bebeğiniz solunum sıkıntısı yaşamazsa küvez ihtiyacı belki olmaz bile önemli olan solunum çünkü. 2 kgyi geçtiyse solunumu iyiyse emme refleksi iyiyse ya küveze almıyorlarmış ya da gözlem amaçlı birkaç gün alıyorlarmış sadece. Benim bebeğimin ciğer geliştiricilere ve haftasına rağmen ciğerleri gelişmemişti o yüzden zorlandık biz. İnşallah tansiyonunuz düşer doğum zamanına kadar bekler bebiş ama beklemezse bile en azından olduğunuz hastanede yoğunbakıma alınır hem hemen görme şansınız olur hem de süreç daha kolay olur sizin için🙏