Findk9227 Canım biraz fazla olmuş bu kadar sürede ama kontrollü ilerleyerek dengeli beslenirsen ele alabilirsin hızlı yükselmeyi. İlk üç ay Max 2-2.5 kilo diyorlar çünkü doktorlar. Benim ilk gebeliğim. 3 aylık evliyim balayından yeni çıktık o hafta hamile kalmışım. Boyum 1.64 kilom 61 di. Balayında haliyle insan ye iç yat alıyor döndüğümüzde ve 3 haftalık hamile iken bebeği öğrendiğimizde 63 kiloydum. Şuan 12+3 hamileyim , 64,400 kilom. Elimden geldiğince yeterli beslenip kilo almaya yönelik sağlıksız yiyeceklerden uzak durmaya çalışıyorum. Süt ürünlerine daha çok yakınım. Şimdiye kadar 1.400 almışım. Doktorum çok iyi olduğunu söyledi. Henüz göbeğim falan yok. Göğüslerim büyüdü bu kilonun içinde sanırım tek belirgin olan yan bu. Sebze ve protein ağırlıklı beslenirsen sorun yaşayacağını sanmam ekmek çok tüketme. Ben kendime bir hedef koydum hamileliğimi en fazla 10-11 kilo ile tamamlamayı umuyorum. Doğumda 4-5 kilosu gitse geri kalanı emzirerek ve hareket ederek kısa sürede verebilirim. Gereksiz kilo alımı hem doğumda sıkıntı yaratıyor hem de sonrasında vermek güç oluyor. 3-3.5 kg çıkacak bebek için dünyaları yemek hiçbir yarar sağlamıyor. Bizim adetlerde maalesef bebek sahibi olacak anne adaylarına sürekli ye iç yat diye tembih ediliyor , baskı yapılıyor. Kendi dengenizi kendiniz sağlayabilirsiniz bebeğiniz ve vücudunuz sizi yönlendiriyor zaten. Sık sık ama azar azar öğünler tüketerek hem aç kalıp kan şekerinizi düşünmemiş olursunuz hem de aşırı yemekten kaçınırsınız. Bizimkiler de çok hevesli ilk torun olacağı için annem sürekli bir şeyler getiriyor yemem için ama onu engelliyorum bir şekilde süreç içerisinde tüketiyorum getirdiklerini :) Eşim de sürekli canım bişey aşermedigi halde tatlı şeyler getiriyor işten gelirken birkaç çatal alıp nefsimi körleyip bırakıyorum. Yemeye kalksak elbette iştah açık yenilir . Ama ileride hem özgüven problemine dayalı psikolojik çöküntü yaşamamak adına, hem de bebekle rahat ilginebilmek adına kiloları kontrolde tutmalıyız annişler 🤗