QueenM77 Fatmet Merhaba. Doğrudur adasel bilmiyorum. Bana tdap yapıldı belkide aynı aşılar sadece isimlerini farklı söylüyor olabilir bazıları
Sultansultis ben gebelik planladığım aşamada gittim toplamda üç doz olmam gerektiğini söylediler iki dozu oldum bir ay arayla, üçüncüsü ağustosta. bu uygulamayı sağlık ocağında yaptılar. şu anda da 5 haftalık bebek var gibi kesinleşmesini bekliyorum daha
QueenM77 Sultansultis Hayırlı uğurlu olsun. Zaten aşı için çok erken bi dönemdesiniz. 16-24 haftalar arasında yapılıyor
Berrakk39999 Tontis2025 merhaba ben de bu şekilde olacagım doktorunuz bu şekilde onay verdi değil mi bazıları sadece tek doz boğmaca oluyormuş kafam karıştı
QueenM77 Smyye1B İki gebeliğinizde de tek doz olma sebebiniz nedir acaba? Kendiniz mi gerek görmediniz, doktorunuz mu öyle istedi, yoksa önceden var olan bi dozunuz vardı da yeterli mi geldi? Bende kararsızım da o yüzden soruyorum
Smyye1B QueenM77 Evet önceden yapılmış bir aşım vardı saglik ocağı çift yapılsın istedi üzerinden 3 yıl geçtiği için ama doktorum tek doz yeterli görmüştü
birincimasali QueenM77 bende bugün 2. Dozumu oldum. Bu olduğum dozda boğmacada vardı. 5 tane olun diyolat ama 2 den fazla olmayacağım
birincimasali QueenM77 evet, 3. Doz 2. dozdan 6 ay sonra 4. Doz 3. Dozdan 1 sene sonra 5. Dozda 4.dozdan 1 sene sonra biraz kafa karıstırıcı ama asi kartinda boyle😂😂
QueenM77 Phyloo Ben 2 doz diye biliyorum 3 dozda mı yapılıyor genelde 2 doz derler ya siz neden 3 doz oldunuz 😊
Psikoanne Ben birinci dozu oldum , ikinci doz için gittiğimde çok gerekli mi dedim. Birinciyi olduysan sıkıntı yok sen bilirsin demişti , isteğe göreyse o zaman gerek yok diyip ikinci dozu olmadım
2cocuk2kopek QueenM77 ilk gebelikte 2 doz doğumdan sonra tek doz oldum ama 6 yıl olduğu için bu gebelikte de 2 doz oldum
Adaklc6 İlk dozumu gecen hafta oldum bayramdan sonra ikili olcam tetanoz boğmaca oda bebek icin baska da olmam kol agrisi bas donmesi bas agrisi yaptı bende
QueenM77 Adaklc6 Bugün banada yaptılar tetanos difteri boğmaca hepsi bir arada tek bi aşıda yapıldı. Sizin neden ayrı ayrı ki