-Buse-_ iki vajinal doğum yapmış biri olarak doğum anında ağrı çeksende bebeğin çıktığı an çok rahatladığını ve hemen ayaklandığını söyleyebilirim.
İlk kızımda 9 da suyum geldi acile gittim 11 e kadar sancım gelir mi diye bekledik gelmedi suni sancı aldım 15.15 de bebeğim kucağımdaydı. Emzirdim hemen kalktım saç makyaj yaptım dalga geçmişti herkes şimdi doğuran bizdik sanki ne bu enerji diye ☺️
İkinci kızımda 21.55 de 4 dakika da bei gelen sancılarım başladı 22.55 de acile girdim 10 cm açıklık bebeğin başı gelmiş damaryolu açıldı doğumhaneye alındım 3. Ikınmada 23.24 de bebeğim kucağımdaydı. Sadece sancı başlaması ve doğum bitimi 1 buçuk saat sürdü. Yine hemen ayaklandım saç yaptım bebeğimle ilgilendim. 🩷
Evet her doğum bir değil ama ben acı eşiği düşük bir insan olarak iki doğumumu da en güzel şekilde yaptım. Hemen ayaklandım bebeğime kendim baktım. Sezeryan olan arkadaşlarımdan duyduğum hep imkan olsaydı vajinal doğum yapsaydık oldu o da doğum sonrası ağrılardan kaynaklı.
Tabii ki sizin ve bebeğin sağlığı hangi doğuma uygunsa o olur ama rahatlık bakımından ben vajinal doğum diyorum. Ben en başından beri doğumum çok kolay olacak dedim kendimi de buna inandırdım. Bence sizde kendinizi rahatlatın 😟
Rabbim sağlıklı ve hayırlı doğum nasip etsin 🩷