-Buse-_ Normal doğum yaptım süreci yönetemedim çünkü yeteri kadar ilgilenen bir ebe yoktu hemde çok uykusuzdum sancılarım olduğu için ıkınma hissi gelmedi yine de çaba verdim ıkınmaya çalıştım sancılar sebebiyle iki kere bayılma tehlikesi atlattım kalbim yerinden çıkacak gibiydi oksijen vs takıldı suni verildiği an 3 dakika içinde doğumhaneye alındım bebek geliyor dediler kanalda çok beklemiş çok bekletmişler ıkınmayı yapamadığım için 15-20 arası dikişim oldu epizyotomi yapılmıştı doktor tarafından dikiş süreci de yalan yok bana o bile ağır gelmişti düz oturamadım bir süre sürekli batikon sürdüm tuvalette ıkınmak problemdi bir 2 hafta kadar sıvı beslendim kabızlık oluşmasın diye 20. Günde dikişlerim yeni düşmeye başlamıştı 60. Güne kadar düşmeye devam ediyordu yaklaşık 2 ay sürdü bilmiyorum ben bunları yaşarken sezeryan olan arkadaşlarım 10. Günde ayaklanmışlardı tabi bir süre kalkması inmesi problemdi ki aynı şeyleri bende yaşadım karından olmasa da eğilme hareketi yapsam dikişlerim gerilirdi acısı olurdu yani bilmiyorum bi sonrakini sezeryan düşünüyorum eğer ki bebek kendiliğinden kayıp gelmeyecekse zaten doğum zor bir şeydi bir de devamı da zor olunca Normal doğumdan soğudum yani canım şimdi sana şunu tercih et diyemem normal doğum yaparsın belki çok daha kolay yaparsın bilemezsin kişiye özel bir şey gerçekten bazısı sezeryanla ayağa kalkamaz bazısı 1 günde kalkar yani sana bunu tercih et yada etme gibi bir şey diyemem zaten son aylarında belli olacak bir şey