Mrscakir arven000 siz benim yazdıklarımı idrak edebildiğinize emin misiniz. Yardım, destek, hediyeleşmek diyorsunuz bende diyorum ki neden o zaman sadece erkek tarafından bekleniyor kız tarafı niye aynı şekilde yapmıyor. Çocuğuna yapıyorsa kız tarafı da yapsın niye tek taraflı görüyorsunuz.
arven000 Mrscakir yapmadığını kim söyledi ki? Yani sorumda eş ailesini sorma sebebim kendi ailemin fazlasıylamyapmış olması. Ailemde aynısını yapsa yine onlrı da eklerdim.
Abilikardesli arven000 sıkıntı şu ki sadece babamın taktığı bileziği biz kullandık diğerlerini kayınpeder aldı
[silindi] arven000 ki ben bunu 5 yıl sonra fark ettim 😁esimin bekarken aldigi 8 cumhuriyetin üzerine kendi 2 sini eklemiş o şekil taktı Bir de üstüne Müge anlilik yalan..Hem sahtekarlık yaptılar üstüne bir de essek yerine koydular durumum yok deselerdi valla gözümüz yoktu olsaydı çeyize nisana dugune de biseyler isterdim ama enayi yerine konulunca bende sildim görürsem nasılsın iyi misin ötesi yok bir de esim 11 yıllık memur şimdiye kadar sömürmus adam yalnız 8 cumhuriyet yapabilmiş
Egemom07 arven000 değer altınla ölçülmez canım. Biz altın istemedik bir çoban bile 10 bilezik bir set takar bizim oralarda. Tabi şuan altın uçtu insan imkanı neyse o kadar. Bana da taktılar. Ama bu verdikleri değerden değil herkes yapar adet yerini bulsun diye. 13 yıllık evliyim torunlarına çeyreği geçiyorum bir çorapları nasip değil keza banada aynı. Birde evime düzenime herşeyime karışırlar. Size karışmıyorlar huzurunuzu bozmuyorlarsa sevgi olarak el üstünde tutuyorlarsa altından daha değerli diye düşünüyorum.
tansugl37 arven000 eşimin aldığı altınları ailesi taktı. Eşimde 6 adet 20 gr bilezik aldı. Bir resat kolye aldı. Avucuma 2 tam altın aldı. Çevreden de çeyrekten fazlası gelmedi. Kendi ailemde benim alıp hazırladığım 1 bileziği taktı. Ama kimseden bişey görmediğim için kimseye minnet de duymuyorum. Suan 3 senelik evliyim evim var arabam var. Rabbim nasip etti çok şükür. Ve hepsi eşim sayesinde oldu sadece eşime minnetim var 👌🏽 iyi ki takmamışlar bişey
[silindi] tansugl37 dimi minnetin yok onlara bir mecburiyetin olmamasının tadı başka..büyük geline benden çok altın yapmışlar düğününü evini çeyizini yapmışlar üstüne 3 çocuğunu da kv büyütmüş o eltim bunların yanında hazır olda duruyor,ben ise dolandirildigimi anladığımdan beri mecbur oldukça iletişime geçiyorum kisaca hiç geçmiyorum 😁
ftmdyn22 arven000 20 gramlık 6 tane bilezik bir tane kelepçe 60 gram madonna kolye 52 gram küpe 4 tane yüzük yani yaklaşık olarak 200 gram taktılar eşimin ailesi eşimde reşatla birlikte altın zincir 2 Ajda bilezik 20 gram hint yüzüğü aldı oda 15 gram toplam olarak 250 gram falan tutuyor 😌buna rağmen hala ucuza geldiğimi düşünüyorum tabi bunların içinde ev almak için evi düzmekte var hepsini eşimin ailesi yaptı ben sadece çeyizimi ve ufak tefek ev aletlerini aldım o kadar 😌
[silindi] ftmdyn22 bacım eşin nereli bizimkiler bizde bu gelenek yok bizde su gelenek yok diye diye utanmasalar nişansiz nikahsız evlerine koyacaklarmis
Mrscakir arven000 hanımefendi yaptıysa zaten üstünüze alınmanıza gerek yok neden anlamakta ısrar ediyorsunuz ki. BENİM LAFIM SADECE ERKEK TARAFINDAN BİR ŞEYLER İSTEYEN TAYFAYA.
tombikdoner22 arven000 benim tüm eşyamı kayınpeder aldı 5 tane 20 gr bilezik takmışlardı ama hepsi gitti şuan kenarda bir çeyreğim bile yok🥺
rumikaa arven000 kaynanam sağolsun bana sahte altın takmış herşeyimşzi de eşimle birlikte yaptık ama altını onlar yapacaktı bide eşim tek erkek
oonambirnambir arven000 yani ben istedim onlar taktılar bizim orda altın da başlık parası da istenilir, 6 tane 25 gr bilezik, bileklik, küpe, alyans tektaş ve 2 yüzük daha, saat, kolye en pahalısından aldım 😂bileziklerim hariç hepsi duruyor
Merve-Beyto arven000 ah yaramı açtınız bak😂 eşim annesine bacısına iki abisine bileziği almış vermiş alın takın bunu diye. Beş bilezik iki kolyede eşim taktı. Hayır gelecek olan çeyreklerden de olduk. (Onlarında işine geldi tabi. Yoksa hem bilezik hem çeyrek takmış gibi gösterebilirlerdi) Ne diye yüceltiyorsun milleti hepsini kendi adına tak geç.
BirAnneikibebek0 arven000 Valla bizde de tam tersi Eşimin ailesi 1 tl bile borç bırakmadan iğneden ipliğe herşeyimizi aldılar benim ailemin durumu çok iyi olduğu halde 1 gram altın bile takmadılar,Eşim bazen ailesine nankörlük yapıyor hemen karşısına çıkıyorum bizde de tam tersi yani ara sıra anlaşmazlık çıkıyor eşimin ailesiyle ama her ailede olur oda yapacak bir şey yok 😅