Selenavci63 arven000 eşimin ailesi 7 bilezik 20 gr, 1 kolye tam altın ve nişanda set taktılar kendi ailemden de 5 bilezik geldik bu şekilde oldu bizim 💖
gecegunduz arven000 bana 1 buçuk kg altın yapıldı ama eşim yaptı ailesi değil para ondan çıktı yani bir kaç ay sonra da birazını satıp arsaya yatırım yaptık şimdi elde kalan yarım kilo 😂😂😍
Esma006 arven000 7 tam altınlı kolye, tuğralı kolye, küpe, baget yüzük, tektaş,9 tane 20 Gr bilezik,saat, künye,ceyrekli bileklik, tabi mutluluk önemli 💞🌷
arven000 sadbut yani durumu yoksa zaten onu bilerek evleniyorsundur ama durumu olup yapmıyorsa ortada bir sorun bence vardır. Tabi ki kimsenin hiçbir şeyde zorunluluğu yok ama bu tarz şeyler insanları birbirine bağlar(karşılıklı yapıldığı zaman). Bahsettğim şey sadece altın değil o süreçte ev dizme, bohça adı altında kıyafet vs. Benim eş ailesinin aman aman durumu yok o yüzden zaten hiçbir zaman bunu problem etmedim. Dediğin gibi erkek ailesi yapmak zorunda değil bence de hiçbir şey eskisi gibi değil kimse gelin almıyor sonuçta. İki insan evleniyor sadece. Kimseden en ufak beklentimiz olmadı bizimde ki eşimin durumu zaten iyi daha da çok yapardı aynı şekilde borçla altın almak banada inanılmaz saçma geldiği için 500 gram değilde 200 gram yaptık ki o da ev aldık yani. Ben özenmekten bahsediyorum, değer vermekten bahsediyorum mesele sadece altın değil yani.
gecegunduz arven000 amin cümlesine 💞kız 12 yaşında yurt dışına gurbete gelmiş o yaşından beri çalışıyor az bile kazanıyor
10gamze arven000 10bilezik 22ayar adana burması 1 söz bileziği 1 tane pırlanta takı seti 1 tek taş yatak odası oturma odası salon takımı yaptılar mehirde araba hediye ettiler
arven000 Egemom07 eşimin takmasıyla ailesinin takması tabiki de fark eder. Ailesinin taktığı hediyedir gözümde. Evet benimde eşimin zaten birikimi vs vardı zaten benimde mesleğim var çalışıyordum o zamanda eşim ve ben yaptık her şeyi. Çok şükür kimseden hiçbir beklentim olmadan hiç borcum olmadan evlendim. Sonrasında ev sahibi de oldum yine kimseden beklentim olmadan. Bahsettğim şey verilen önem, değer.
Egemom07 arven000 değer altınla ölçülmez canım. Biz altın istemedik bir çoban bile 10 bilezik bir set takar bizim oralarda. Tabi şuan altın uçtu insan imkanı neyse o kadar. Bana da taktılar. Ama bu verdikleri değerden değil herkes yapar adet yerini bulsun diye. 13 yıllık evliyim torunlarına çeyreği geçiyorum bir çorapları nasip değil keza banada aynı. Birde evime düzenime herşeyime karışırlar. Size karışmıyorlar huzurunuzu bozmuyorlarsa sevgi olarak el üstünde tutuyorlarsa altından daha değerli diye düşünüyorum.
Mrscakir arven000 yıl olmuş 2025 hala erkek tarafından şu istendi, erkek tarafı şunu yaptı, erkek tarafı bunu yapmadı, şu kadar istedik ama bu kadar taktı. Bu erkek tarafından şu kadar gram altın isteyen tayfa kendi ailesi de o kadar gram takıyor mu acaba. Benim için ha başlık parası istemişsiniz ha şu kadar gram altın takacaksın demişsiniz. Kim içinden ne geliyorsa onu taksın siz zaten eşinizi, ailesini tanıyıp isteyerek evlenmiyor musunuz yani onlara güvenip gerçekten içlerinden ne geliyorsa takacaklarına inanmıyor musunuz. İnanmıyorsanız eğer o zaman siz baştan hata yapıyorsunuz. Artık bi adım ileriye gitsek de bu tarz saçma sapan muhabbetleri yapmasak mı. Bizim için olmasa da çocuklarımız için bunları yapsak.
arven000 Mrscakir yani her şeyi inanılmaz şu noktaya getirmenize bayılıyorum ya 🥹 Haklısınız diyelim haklı olduğunuz noktalar çok ama tarzınızdan dolayı uzun uzadıya yazmak istemiyorum. Evet çok geriyiz biz başlık parası istedik
Deletedmom_789 10 tane 15 gr bilezik 13 sıra akıtma 3 yüzük bir nişan yüzğüyle 4 bir tane frenkbağı boyuna takılan oda hatırlmaıyorum kaç gr ama 100 lerde bişeydi etrafında da 5 tane tam altın vardı tabi hepsini satıp ev aldım zaten bir evde almışlardı 😂 ha birde küpe oda yaklaşık 10gr arabada almışlardı zaten beyaz eşya mobilyada tarla falanda 😂
buse2507 Bizde bişey istemedik diye değer görmedik sanırım 😂 10 gr bilezik taktı 4 tane ikisi nişanda ikisi düğünde bide küpe😖😖 gözümüz yok tabiki ama insanı enayı yerine koymaya bayılıyorlar
Mrscakir arven000 farkındaysanız “isteyen tayfa” dedim yani size ithafen yazmadım. İstediyseniz eğer evet üstünüze alınabilirsiniz.
arven000 Mrscakir farkındaysanız soruda ne düşünüyorsunuz yazmadım ki ben ne takıldı yazdım. Bırakın iki tarafta mutluysa istensin, yapabiliniyorsa takılsın. Takılan altın sadece bir kişiye gitmiyor ki yapan aslında kendi çocuğuna yapıyor yani. Yardım,destek,hediyeleşmek. Ben bu gözle bakıyorum.
Minikbebegimveben arven000 5 tane 20 gr bilezik, 22 ayar set ve Maraş burması buna bile hiçbısey takılmamış diye laf edenler olmuştu
Mrscakir arven000 siz benim yazdıklarımı idrak edebildiğinize emin misiniz. Yardım, destek, hediyeleşmek diyorsunuz bende diyorum ki neden o zaman sadece erkek tarafından bekleniyor kız tarafı niye aynı şekilde yapmıyor. Çocuğuna yapıyorsa kız tarafı da yapsın niye tek taraflı görüyorsunuz.
[silindi] arven000 bana 2 cumhuriyet taktılar altın istememiştim kendim ve ailem bekarken çok altın yapmıştı,kv kendi kendine gelinimin altinlari hazir,yaptım lafını ortaya attı dugune yakında altınlarımı çalmışlar yaptıklarımı tekrar yapıp gelinime takacam dedi takı töreninde 2 cumhuriyet takti komedi..nisan ev ceyiz bohca düğün her şeyi benle esim yaptık senaryo yazmasaydi bana yeterdi aslında,ailem de 3 gelinine 2 milyonluk altın yaptı bankaya koydu düğünlerinde takmak için hayat
arven000 [silindi] e şimdi 2 cumhuriyet biraz bana göre az hiç durumu yoksa bir şey denmez ama. Bir de altınlar hazır falan demesine çokta gerek yokmuş yoksa yoktur yani😀
[silindi] arven000 ki ben bunu 5 yıl sonra fark ettim 😁esimin bekarken aldigi 8 cumhuriyetin üzerine kendi 2 sini eklemiş o şekil taktı Bir de üstüne Müge anlilik yalan..Hem sahtekarlık yaptılar üstüne bir de essek yerine koydular durumum yok deselerdi valla gözümüz yoktu olsaydı çeyize nisana dugune de biseyler isterdim ama enayi yerine konulunca bende sildim görürsem nasılsın iyi misin ötesi yok bir de esim 11 yıllık memur şimdiye kadar sömürmus adam yalnız 8 cumhuriyet yapabilmiş
2bebelianne arven000 ev aldıkları için çok altın takmadilar yani 80 gram civarıydı onu da evin önden borcuna verdik o zaman evin yarı borcunu kayınbaba kalanını eşim ödüyor hala
2bebelianne arven000 amin teşekkür ederim olmayan herkese nasip olsun o zamanlar değilde şimdi daha iyi anlıyorum evin kıymetini 😁