arven000 Yaa güzelim benim sen yeni evlisin galiba, birkaç sene sonra bunları hiç düşünmeyip yalnızca çekirdek ailenin huzuruna odaklanacaksındır ☺️ Eşim tarafı bana 100 gram bilezik, kaç gram olduklarını bilmediğim kolye küpe baget yüzük tam altınlar yarım altınlar falan çok şey takıldı. Kendi ailemdeyse babam düğüne gelen kişilerden takacakları altınları benim üzerime takmalarını değil de kendisine vermelerini söylemiş benim memleketimde yapılan düğünde üzerimde ablamın taktığı bir yarım, arkadaşlarımdan gelen üç çeyrekten başka bir şey yoktu ha bir de babam 10 gramlık bilezik, annem 10 gramlık bilezik takmıştı. Eşimin memleketindeki düğündeyse eşimin boynundaki takı kurdelası yer kalmadığı için 4-5 kez değişti. Mahcubiyetimi anlatabiliyor muyum? Ailemin evinden babamın bu yaptığı şey yüzünden utanarak ve ağlayarak çıktım. Eşimse bunların hiçbir öneminin olmadığını, bizim mutluluğumuzun daha önemli olduğunu söyledi her gün neredeyse her gün söyledi bunu. Çeyizimizi kendimiz çalışarak yapmıştık düğün için de hem eşim hem ben kredi çekmiştik. Bilezikler dışındaki altınları bozdurduk kredileri kapattık, sonra çalışıp birikim yaptık. Bileziklerimle birlikte bi araba aldık mutluyuz huzurluyuz kendimize yetiyoruz şimdi de gebelik planlıyoruz yani ne takılanın ne takıldığı halde elimden alınanın ne de takılmayanın hiçbir önemi yok. Çalışırsın, eşin de çalışıyodur zaten, kendi hayatınızın direksiyonunu kendiniz tutar ve yönetirsiniz 🥰