Datlum Gmry amin canım bana da diyet verdiler tahlil sonuclarimm çıktı. geçmezse insülin baslicaz dediler. Seninkinden farkı bende pilav var 6 yemek kaşığı kadar, süt oranım da günde toplam 1 su bardağı olacak, 45 dak da yürüyüş verdiler.
Gmry Datlum her ay dahiliyeye kontrole gidiyorum kan veriyorum sonra diyetisyenime gidiyorum aynı gün zaten dahiliye yönlendiriyor direk diyetisyene şekerim kanda ve ölçümlerimde yüksek çıkmadığı için diyet listemde değişiklik olmuyor çünkü başka yiyebileceğimiz besin yok neredeyse. Doğuma kadar 2günde bir açlık tokluk ölçüyorum parmaktan ve diyette doğuma kadar devam 🙏 çünkü liste dışı abartılı yediğimde malesef yükseliyor şekerim. Tabi herkesin şekerini yükselten besin farklı oluyor mesela ben 1 dilim pizza yanına ayran yediğimde tokluk 97 çıkıyor ama sabahları kahvaltıda labne peyniri yediğimde 140-150 arası çıkıyor bakıldığında labne çıkarmaz diyoruz ama benim çıkarıyor. Sizde böyle deneye deneye bulucaksınız ona göre diyete devam edersiniz. Süreç zor ama hepsi bebişlerin sağlıkla gelmesi için 🙏
sevgipitircigi11 Kızlar aclik kan şekerim 90 100 127 değişiyor tokluk da 140 160 yediğime göre değişiyor bilgilere göre şeker hastalığı oluyor ama kadın doğumcum aclik 120 ye kadar normal diyor bebek baş çevresi 1 2 hafta önde fakat onu da genetik diyor böyle sizlerin mesajlarını okudukça kafam karışıyor kendimce dikkat edip diyet yapiyorum
Gmry sevgipitircigi11 açlık şekerinin sınırı gebelikte özellikle 95 benim doktorum 90 bile çok diyor hatta. 100-127 açlık için baya yüksek bir değer bence başka bir doktora daha gidin. Tokluk şekeride 1.saat 140 sınır
Elis27 Datlum bende 26 haftalikken yaptırdım testi . Tokluklarim 1.ci saati sınıra yakın 2.ci saati sınır uzerinde çıktı biraz diyet yaparak düzene soktum ancak arada kaçamak yapıyorum kaçamak yaptığım zamanlar da yüksek çıkıyor 😑
Datlum Elis27 ya burda doktor beni strese soktu sadece beş gün süre verdi diyetisyen bile dedi hemen düzene gitmeyebilir diye. Endokrin beş günde düzelmezse insülin baslicaz dedi
Datlum Gmry anladım canım bana diyet verdiler ölçüm cihazı aldım.aclik.tokluk ölçecekmisim.5 gün sonra gel dediler. Şimdi yemekten 1 saat sonra ölçtum 110 çıktı tokluk
Datlum Gmry canım çok soru soruyorum ama sen açlık ve tokluk ölçümünü nasıl yapiyorsun bana sabah kahvaltidan hemen önce açlık yemek yedikden bir saat sonra da tokluk dediler. Bu ölçüm kağıdında gece de yazıyor ama doktor bana gece ölçülmesi ile ilgili bir şey demedi. Sen gece de olcuyor muydun
sevgipitircigi11 @"Gmry cevabınız için teşekkür ederim doktorumdan her anlamda memnunum aslında ama bu konuda bu tarz mesaj bilgileri okudukça ister istemez soru işareti oluyor ayrintili da gittiğim doktor sekerim olduğunu direk bebisin ultrasona bakarak söyledi yüklemeye bile gerek yok demişti fakat kendi doktorumla bu konu da anlaşma saglayamadim aclik 120 ye kadar çok normal gebelikte zaten çoğu değer biraz yüksek çıkar diyor
Gmry sevgipitircigi11 evet bazı değerlerde gebelik kaynaklı yükseklikler oluyor ama şeker baya tehlikeli bir durum dikkat edilmezse eğer bebeği bayağı etkiliyor,bu konuda doktorunuza tekrar danışıp dahiliyeye görünün bence çünkü burada açlık şekeri düşmeyip gece insülinine başlayan çok hamile var 🙏
Elis27 Datlum korkma benide ölçüme gönderdi 100 ve altı çıkarsa diyet vercem 100 üstü çıkarsa insülin başlayacam dedi tam 100 çıktı açlık 100 çıktı bu arada tam sınırda dedi ve 1 hafta diyet yaptım 100 altı çıktı o yüzden öyle devam ettik strese girmeyin vende çok aşırı strese girmiştim stres de çok etkiliyor şekeri hatta benim şuanda çok aşırı yüksek çıktı diyeti hiç bırakmamak lazımkacamak yaptığım an yükseliyor benim mesela 😑
Gmry Datlum yok canım olur mu öyle şey sor tabi ki. Sabah uyanınca açlık şekerimi ölçüyorum hiçbişey yemeden sonrasında kahvaltıma başlıyorum başladığım saati not ediyorum ve 1 saat sonra tokluk şekerimi ölçüyorum. Öğle yemeği ve akşam yemeğinde de aynı şekilde yapıyorum ama öğlen açlık şekerimi doğru ölçebilmek için 2saat açlık yapıyorum yani 9 kahvaltı 11 ara öğün 1 öğle yemeği ya o aradaki 2 saatte hiçbişey yemiyorum. Açlık şekerimi o şekilde günde 3 kez ölçüyorum
Datlum Gmry anladım canım açlık ve tokluk kan şekerim kaç çıkarsa normal oluyor. Doktorlara sordum olcumden sonra konuşalım dediler söylemediler nette de değişik degerler kafam karıştı
Gmry Datlum açlık şekeri em fazla 95 tokluk şekeri en fazla 140 olmalı canım bunların üstü çıkarsa eğer yükselmiş demektir
Datlum Elis27 evet diyete bağlı olmak gerekiyormuş hayırlısıyla bebeklere kavusalim da artık katlanacagiz
Elis27 Datlum evet cnm çok zor ama mecburuz 🐣 sağlıkla kavuşalım inşallah rabbim esirgesin bebislerimizi
sevgipitircigi11 Mutluanneblog bana da aynı şekilde söyleniyor hatta doktorum diyet bile önermedi ben kendim dikkat ediyorum çünkü okuduklarim arastirmalarimda farklı gösteriyor sizde her ihtimale karşı dikkatli yiyip için ne diyeceğimi bilemiyorum doktorum da çok şeker birisi memnunum ama hepsinin görüşü farklı mi anlayamıyorum peki sizin doktorunuz ne diyor