Bayram da bebek sorususuyla üzüntüsüne üzüntü katılacak olanlar ?
Nisannurr henüz düşünmüyoruz karar verirsek yapmasan sizi ararız deyin .. ben evlenmeden önce böyle yeni gelinlere yada yeni olmasada çocuksuz gelinlere bu soruları soranlara gıcık olup hemen bozardım soranları .. bence net bir dille vakti geldiğinde olacaktır diyip o ortamda. Uzaklaşın yada o ortamlara hiç girmeyin
mucizemom8 kesinlikle öyle. Ben mesela 11 yıldır evliyim. 1 kaybım oldu. Bir de tüp bebekle olan bebeğimi kaybettim. Çoğu kimse de bilmiyor. Çevrende uzun zamandır evli olup çocuğu olmayanlara sormayın işte. Belli ki yok ya istemiyorlar ya da olmuyor. Buna saygı duymak meraklarına baskın geliyor. Yok artık yaşın gelmiş diyenler. Sanki ben kaç yaşındayım bilmiyorum. Ay yazarken bile çok sinirim bozuldu 😁
Mzzz amin canım evet bu sefer soranlara gerçekten lafımı sokacam
ibcmom kaynanamın kayınbabamın yanında soruyorlar onu diyemem sanırım 😂
mucizemom8 ay sanki bizde o beyin yok doktora gitmeyi bilmiyoruz. İyiliğimiz için bile olsa bu tarz öneriler konular yıpratıyor
koza08 sanki onlar sorunca bizim yumurtalıklar hemen çocuk yapacak ya
Nisannurr ben korunuyordum istemiyordum soranlara da hayırlısı olsun deyip geçiyordum siz de takmayın takarsanız olacagı varsa da olmuyor. 1.5 snem dolunca hap ı bıraktım simdi 34 haftalıgım her sey nasip
koza08 kesinlikle hiç mi yok diyorlar bide yok var ya azıcık kiyada köşe de eve hapis ediyorum yemin ederim agzinlara çarpasim geliyor 🙄ama ah almayı hafife alıyorlar ben Allah’a havale ediyorum beddua etmem ama onca insanın içinde bana onu sordu ve o cevabı verdiği için dedim yani madem bu rahatlıkla Allah sana ve yetiştirdiğini çocuklarına da versin dedim çünkü gerçek den üzdü
Nisannurr kesinlikle valla sanki biz doktor bilmiyoruz gitmiyoruz şu doktor var bide ona git diyorlar en son ne zaman gittin diyolar
mucizemom8 hiç mi yok ne ya. Ben aile ve akrabalarımdan uzağım her bayramda gidemiyorum ama ona rağmen yetiyorlar yani. İnsan kalabalığa girmek istemiyor gerçekten. Psikolojik olarak çok zor süreçlerden geçiyorum. Bir de insanların sırf merak duygusunu tatmin etmek için kurban seçiliyoruz. Ama herkesin sınavı ayrı. Bir şey diyemiyorum. Sırf bu sebeple tüp bebek tedavisi olduğumu kendi ailem hariç en yakın arkadaşım dahi kimse bilmiyor. İnsanlar çok acımasız maalesef.
Nisannurr Ne densiz insanlar var ben kimseye sormam belki.istemiyor belki hazır değil.Yahut bir sorun var istiyorda olmuyor bunları tahmin etmek zor değil sizi ilgilendirmez deyip ağızlarının payını verin gitsin
koza08 kesinlikle çok acımasız iğrenç kötü kalplerini böyle tatmin ediyorlar ben asla sormam şahsen benim olasa da sormam kimseye ama insanlar o iğrenç dillerini tutuyorlar sorun kimde diyen mi yok kocan da var mı bişey diye bile soruyorlar yani şuan o kadar sinirleniyorum ki aklıma geldikçe bazen bir gün birine ağzımdan küfür çıkacak vallahi çünkü hak ediyorlar evet hiç mi yok diyor sanki dalga geçiyor gibi
mucizemom8 valla neler neler duyuyoruz. İnsanın bir şeyi anlaması için yaşaması mı gerek bilmiyorum. Ben ilk bebeğimi kaybettiğimde geçmiş olsun için arayıp zayıfsın ya ondan mı oldu diyen oldu. Zaten hayatımın şokunu yaşamışım. Kürtajdan yeni çıkmışım hastane yatağında yatıyorum. Duyduğum cümle buydu. Hala içim acıyor düşündükçe. O psikolojiyle bir de kendini suçlu hissettiriyorlar. Sanki ben sebep olmuşum gibi.
koza08 gerçekten çok acimasizlar zayıflık kilo ne alaka nice kilolu var zayıf insanlar var sağlıkla doğum yapıyor bu bizim imtahanımiz ama işte insanlar aynısıni yaşaması dileğiyle diyorum çünkü gerçekten soruların dan meraklarin dan bıktım benim ilki kendi düştü iki kürtaj oldum o his çok zor Allah bir daha yaşatmasın rabbim sağlıkla nasip etsin inşallah bizede hayırlısıyla kolaylıkla 🤲
mucizemom8 bu bayram boynu bükük son bayramımız olsun. Allahım inşallah bu yolda emek harcayan tüm kardeşlerime ve bana sağlıkla gebelik nasip etsin. Sağlıkla alalım bebeklerimizi kucağımıza inşallah.
koza08 amin inşallah canım amin cümlemize rabbim nasip etsin seneye inşallah bizim de hayırlısıyla sağlıkla kucağımız da olsun inşallah ♥️🤲
mucizemom8 amin canım aminnn inşallah. ❤️