Kızlar kaçıncı haftadasınız, ne gibi sağlık sorunları yaşıyorsunuz ya da yaşadınız?
Benim sanki sürekli biri bitiyor biri başlıyor.
Sağlık sorunları
- Haftadayız baştan beri zor geçiyor 😞 başlarda kanama vs ardından 1cm açıklık ve rahim ağzı kısalığı ile acil serklaj oldum. Hala ufak tefek ağrılar oluyor ve tek yumurta ikizleri🐣🐣 zor ama sağlıkla onlara kavuşma hayali ayakta tutuyor beni 🥹🩷
Giqu
29.haftadayım ve bu haftaya kadar
d vitamini ve demir ilacı kullanıyorum 1 aydırda magnezyum ilacı kullanıyorum..
herhangi bi sağlık sorunum olmadı kullanmam gerektiği için kullandım…
Taki geçenlerde sağlık ocağına kan tahlili verdim değerlere bakılsın diye..
B12 cok düşük cıktı ebe nasıl ayakta duruyorsun dedi.
Bende belirti bisey yok gayet iyiyim dedim hap değil iğne kullanman gerekiyo dedi o derece düşük değerin dedi.
Yani bazen bünye kaldırıyor bazen kaldırmıyor hastalığı ama kendimi hiç bırakmadım ölüyom bitiyorum demedim kimileri hamilelikte kendini bırakır dahada kötü eder nazlanan biride olmadım belkide bu yüzden dirençli cıktım 😂
Şimdilik decavit aldım onu kullanıyorum fayda ederse devam değilse mecbur iğne alıcam.
24+5 haftalığım en başında baş dönmesi tansiyon düşüklüğü ile başlayıp hem Preklamsi riskim var gebelik şekerim var üstüne bide hidronefroz oldum hayatım şuan çok zor 😔
Giqu 22+5 iki gün iyiysem 3. Gün başka bi yerimde ağrı 😣 endişe uykusuzluk yorgunluk 😅korku
Glhayat_54 oh siz iyiymişsiniz, b12 de hemen toparlar🧿😊 nazlı olmak da önemli cidden, vücudu çok dinlemiceksin… sizin ilk hamilelik mi? Yatarken ağrı filan yok mu, ben uykuda baya zorlanıyorum😒
Rebellious yaa çok geçmiş olsun :( baya uğraşmışsınız. Hidronefrozun hamilelikle ilgisi var mıymış acaba, yani hamilelikte risk artar gibi bi şey, hiç düşünmemiştim… yeme içmeye de çok dikkat etmeniz gerekiyordur sanırım bu rahatsızlıklar yüzünden
Papatyaleyla aynen ben de öyle!😅 neyse ki çok endişem, kaygım yok. Diş eti ağrısı çok çektim, o baya geçti, bu ara şimdi de yatış ağrıları. Uykusuzluğum biraz da o yüzden. Bitmiyo hiç ağrı sızı
Giqu ilk gebeliğimde kaburga ağrısı çekmiştim, kuyruk sokumu ağrım olmuştu, mide yanmam olmuştu, kramplarım olmuştu. İkincide bulantım oldu bitince prensesler gibi geçti. Üçüncüdeyim bulantım bitti şimdilik güzel gidiyor 17 haftadayım ama daha. İlk gebelikler hep daha zor geçiyor gerçekten niyeyse
Giqu ay anlatsam roman olur bacım ya😂😂 başlarda aşırı baş ağrısı çekiyordum zaten başından beri tsh için ilaç kullanıyorum ilk 3-4 ay progestan kullandım tam bıraktım dedim 20.haftada serklaj oldum o günden beri sürekli yatıyorum yattığım yerde inanılmaz bir grip ve enfeksiyon oldum antibiyotik içtim 32+5 im şuan tsh ilacı, d vitamini, demir, magnezyum, multivitamin, b12, progestan kullanıyorum üstelik her gün kendime kan sulandırıcı iğne yapıyorum ve sürekli yatmak zorundayım üstüne bide gebelik şekerim çıktı parmaklarım delik deşik oluyor büyük ihtimalle insülin de başlıycaklar geçen yine idrar yolunda enfeksiyon başlangıcı vardı daha sayıyım mı😂😂