EsraAcar78 ben özellikle yaka kısmı açılabilen pijama takımları tercih ettim. Evet gecelikte eklenebilir tabi. Şu şekilde yakaları açılan emzirme açısında kolaylık sağlayan pijamalar kullanım açısından daha iyi geliyor bana🥰
Hastane Çantası Hazırlıklarınız/Listeleriniz 📷
CokCahilsinKeskeOlsen Bunlara nohut battanıye dendıgını bılmıyordum :)) Teşekkür ederim çok güzel gorunuyor
EsraAcar78 Ne demek rica ederim.
EsraAcar78 *hemşireye verilecekler
hastane çıkış seti
ince kundak
ince battaniye
2 adet bez
*bebek için yedek
yedek 2 alt, 2 üst, 2 çorap, 2 eldiven, 2 şapka
15 adet bez + bir paket temizleme pamuğu
2 adet alt açma örtüsü
biberon
emzik
ufak bir havlu
yelek
2 adet ağız mendili
Müslin örtü
Yaz bebeği olacağından kalın şeyler çok koymadım. Zaten organik pamuklu aldıklarım, LCW Kids’ten temin ettim kıyafetlerimizi. 9. Ayına kadar olan kıyafetlerinde vs etiket yok tercih etme nedenlerimden biri de bu oldu. Etiketleri çıkartırken kıyafetlerde yırtılma veya sökülme olabiliyor. Hem bu hemde bebeğimi rahatsız edecek mi sıkıntısı olmadan kullanabileceğimize inanıyorum.
Depend kaç beden aldınız? M bana şu an uyar gibi ama Son zamanlarda ödem olursa olmaz gibi de😬 karar veremiyorum
kedilervekaranfil ben L aldım kaç kilosunuz?
Ben 80. Di galiba tartılmadığım için tam bilmiyorum ama o civarlarda L oldu bana
- Düzenlendi
EsraAcar78
Merhaba, anneler 🤗 ben doğum yapmış ve tecrübe edinmiş bir anne olarak size hazırladığım hastane çantamı örnek olarak atacağım. Sizlere de fikir olur 💜
3′lü hastane çıkış seti
Alt üst takım 2 adet
3′lü zıbın seti
20 adet yeni doğan bez
2 adet müslin battaniye
2 adet emzirme sütyeni
2 adet pijama
1 kutu mama (süt gelmez ise)
1 biberon
Kendime hastaneden çıkış için eşofman takımı
Kıyafetleri Lc Waikiki ve Lc Waikiki Kids’ten tercih ettim. Ben biraz pimpirikli bir kadınım. Hamile olduğumu öğrendiğimde başladı bu 🫣 Lc Waikiki Kids ürünlerini araştırarak alışveriş yaptım. Bebeğimin cildini düşünmek zorundayım. Çoğu zıbınların da (göğüsten çıtçıtlı) ek olarak göğsünü sıcak tutacak ek bir parça var. Tulumları patikli. Hatta ve hatta 12 aya kadar olanların hepsi. Hastane setleri pamuklu. Daha saya bileceğim bir sürü özellikleri var. Bebek ve çocuk dostu Lcw kids 💜
CeysuG ben 55 şu an ama durdu kilo almam 36 haftalık oldum
kedilervekaranfil kilonuz ne kadar acaba ona göre yorum yapalım
7′li hastane çıkışı seti battaniyesi ile birlikte bu ürünleri Lcwkids internet sitesinden aldım.
- 5′li hastane çıkışı seti, görsel ekliyorum dokusu yumuşacık, kolay giyilebilir ve organikmiş 🥹♥️ Lcwkidsden aldım
- Üçlü eldiven, doğduğunda yüzünü çizmemesi için
- Biberon
*Emzik
*Muslin örtü - İkili olan setlerden basic bodylerden aldım Lcwkidsden ve bunlari özellikle tercih ettim çünkü diğer zıbınlardan farklı olması, bebeklerin göğüs kafeslerini 2 kat kumaş ile kapatmasıymış farklı geldi bana
- Ağız silme mendili olmazsa olmazımız sanırım özellikle bebeklerin en hassas noktaları ağız 😍😍
*Pişik kremi
Bebek ürünleri olarak bunların yeteceğini düşündüğüm için bu kadar. 🥰
kedilervekaranfil Eğer ki kalça kısmınız normal standartlarda ise yani çok büyük değilse s-m olur. Bildiğim kadarıyla kilo aralıkları için beden bilgisi yazıyordu. Ona bakabilirsiniz daha çok yardımcı olur
kedilervekaranfil
Durdu demeyin 😞 son ay kilolar anneye yükleniyor
- Düzenlendi
EsraAcar78 Benim aldıklarım şu şekilde. Eksik bir şey varsa söylerseniz çok sevinirim🫶
-5 parçalı hastane çıkışı
-3 parçalı hastane çıkışı
-çıtçıtlı tulum
-2 li takım body’li
-2’li takım alt üst
-çıtçıtlı body kısa kollu
-çıtçıtlı body askılı
-yedek bere ve eldiven
-penye battaniye
-müslin örtü
-polar battaniye (havalar hala soğuk olduğu için)
Ürünlerin hepsini LCW Kids ten aldım bu arada. Mağazaya gitmeden istediğim her şeyi seçebildim. İhtiyacım olanları aynı yerde bulabildiğim tek online alışveriş sitesi. Kuponlarla falan piyasadaki fiyatlara göre uyguna geliyor hem. Özellikle çıtçıtlı body leri harika. Tavsiye ederim kesinlikle. O kadar ince detay düşünerek ve tatlı üretmişler ki anlatamam. Çokta kaliteli oluyor kumaşları yıka yıka küçülene kadar giydir. İçime sokasım geliyor baktıkça😍
Duyulurum alt açma bezi eksik
Depend eksik göğüs üçü kremi bunlarıda ekleyin sizin için pijama takımı
Görsel de yüklerim beğendiklerimden. Lcwaikiki müslin örtülerden en az iki tane çantada olmalı
En az üç tulum içinde setli olan hastahane çıkışları var lcwaikiki ürünü tercih edilebilir onlarda da. Tulumla bebeği kucaklamak kolay oluyor ve ilk giysilerinin güvenli olması çok önemli çıtçıtlar, baskı iç etiketin olmaması hassas tenleri için doğru seçim olur 👍🏻
Takım olarak da iki takım eklenebilir genelde alt kirleniyor, çoklu setler alırsanız bir diğerinin altı ona uygun olur üstünü değiştirmek zorunda kalmazsınız.
yedek ikili yenidoğan zarf şeklinde olan lcwaikiki zıbınlardan da olmalı çantada, bunların hem giydirmesi kolay oluyor hem bebişi sıcak tutuyor, önünü özel olarak iki kat yapıyorlar bence bu çok önemli ilk günler için özellikle sonra da gaz sancıları için sıcak olması lazım.
Çorapları da lcwaikiki tercih edilebilir, yanınıza iki çift alsanız yeter. Parmaklarına iplik dolanmaz çünkü uzun iplik kullanılmıyor 🥲 bebekler için güvenli
15 tane bebek bezi
Yumuşak ağız mendilleri
Kalın bir battaniye
Alt açma örtüsü
EsraAcar78 Hemşireye verilecekler:
▪️5li takım
▪️ Çıtçıtlı zıbın
▪️ Kalın battaniye
▪️ bez
Bebek için yedek kıyafetler:
▪️İsimli tulum, şapkası,eldiveni
▪️Penye battaniye
▪️ Kalın battaniye
▪️3 adet çıtçıtlı zıbın
▪️4 adet alt üst takım
▪️ 3 adet ağız mendili
▪️Yelek
▪️ Peluş tulum
▪️2 adet çorap 2 eldiven
▪️Emzik ( benim kızım tutmadı)
▪️Biberon-Mama ( sütüm gelmedi maalesef bunlar kurtarıcımız oldu)
▪️ 15 adet bez ( ben paket koydum ama aşağı yukarı bu sayı yeterli geliyor ertesi gün çıkılacaksa)
En tatlı heyecanlar, Ben 28-29 hafta arasında hazırladım hastane çantamı kimilerine göre çok erken ama bana göre tam vaktiydi. Hafta ilerledikçe insan ağırlaşıyor. Erkenden araştırmalarımı yapıp çantama koyacaklarımı alıp hepsini kontrol ettim. Bu deneme olarak aldığım ürünlerin bazıları beklentimi fazlasıyla karşıladı bazıları da hüsran uğrattı. LC Waikiki’den aldıklarım beklentimi karşıladı. Etiket olmaması, Organik pamuklu olması, kış bebeği olarak Zıbınların göğüs kısmının iki parça olması hoşuma giden şeylerdendi. Deneme ve kalite için verdiğim siparişlerden sonra karar kıldığım LC Waikiki’den 1 yaşına kadar olan kıyafetlerini aldım. Başta dışarıda dükkandan aldığım kıyafetler maalesef yırtıldı etiketlerini sökmeye çalışırken. O yüzden deneme olarak aldığım kıyafetlerden sonra memnun olduğum yerden geriye kalan kıyafetlerini sipariş verdim. Doğum yapmadan önce Çok araştırdım maalesef memnuniyet konusunda emin olamadığım bir sürü post okudum. O yüzden kendim deneyimleyerek bir şeylerden emin oldum. Tekrardan doğum yapmış olsam geçmişte yaptığım araştırma ve deneyim seçme konusunda ikileme sokmaz ve sıkıntı yaşamadan kızçeme cicilerini alabilirim.