Kızlar merhaba
Şuanda 23. Haftamıza giriyoruz ve serklajlıyım artı olarak tansiyon ilacı kullanıyorum. Serklajım 14. Haftalarda yapıldı ilk gebeliğim doktorum sürekli yatıp dinlen dedi fakat dinlenmek çok mümkün değil ev işleri yemek derken fırsat buldukça yatıyorum en son iki hafta önce rahim uzunluğu 20 cm çıktı. Sormak istediğim benim gibi olan var mı yada olup sağlıkla zamanında doğuran var mı 🙏🏻

Dinlenmek şart istirahat ettiğin sürece korkma yata yata 38 haftalık kızımı kucağıma aldım yemek tuvalet harici hiç kalkmadım ama

Yildirims2_ geçmiş olsun ilk önce.Mutlaka yat dinlen 23+6 da acil serklaj oldum suyu bile kendim kalkıp almıyordum oturmak bile yasaktı 15 günde bir saç yıkama 5 günde bir 5 dakikalık duş iznim vardı bu kadar dikkat etmeme rağmen 33+6 da suyum geldi ve oğlum doğdu.inşallah vaktinde sağ salim kucağınıza alırsınız bebeğinizi

Zeliha006 kusura bakmayın bildirim daha yeni geldi. Evde tek olduğum için ev işlerini yapmak durumunda kalıyorum arada bir misafirliğe gidiyoruz orada oturmak zorunda kalıyorum biliyorsunuzdur evde oturmak sürekli yatakta olmak bazen aşırı bunaltabiliyor. İnşallah bende 38. Haftamda kucağıma alabilirim teşekkür ederim cevap için ♥️

Efsunib Benim hamileliğin başında kanamalarım oluyordu sürekli acile gidiyordum o sıra da farkedildi ve tam olması gereken vakitte işlemi yaptılar. Bebeğiniz yoğun bakımda kaldı mı
          Çok teşekkür ederim amin inşallah cevap için teşekkür ederim ♥️

Yildirims2_

Yildirims2_
            Çok çok zorlu bi süreç sizi çok iyi anlıyorum ama böyle bi probleminiz varsa ve doktorunuz yatmanızı söylüyorsa hiç ihmal edilecek bişey değil misafirliğe dahi gitmiyceksiniz yada gittiğiniz yerdede evdeki gibi istirahat halinde olmanız lazım yani sabrın sonu selamet oluyo geçiyo hepsi

Kızım 3 buçuk yaşında 7 aylık hamileyim kızımda naptıysan harfiyen aynılarını yapıyorum ben elimden geleni yapıyorun sürekli istirahat halindeyim yani malesef başka şansım yok ihmal edemem dikkat etmek zorundayım zorlu bi süreç ama diyorumya sonu çok çok güzel bebeğin doğduktan sonra isteğin gibi gez toz hepsi geçecek

Yildirims2_ doktorunuzu dinlemeniz gerekiyor dinlenmek mümkün değil diye birşey yok maalesef herşey bizim ve bebeğimiz için. bende serklajliydim sürekli yattım eşimle 4 ay ayrı kaldık memlekette biraz annem biraz kayınvalidemler bakti 37+0 da doğum yaptım tansiyon kaynaklı, sıkıntı olmasaydı 39 a kadar bekleyeceğiz demişti doktor

Yildirims2_ bişey sorabilirmiyim ilk gebeliğim benimde, nasıl fark edildi 14.haftada dikiş atıldı ben doktoruma sordum rahim ağzı uzunluğuna falan bakıcakmıyız diye o ilerde bakılıyor dedi 12.haftamdaydım sorduğumda

Zeliha006 dediğiniz gibi dikkat etmek zorundayım daha dikkat olacağım bundan sonra teşekkür ederim. Sizde inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız 🙏🏻♥️

myangelson benim yanımda kimse yok maalesef ki annem hasta yanımda kalamıyor başka da yardımcı olabilecek kimse olmuyor. Bu yüzden ister istemez günlük hayatıma da bir şekilde devam etmek durumunda kalıyorum. Bende isterdim yanımda birileri olsun hiç ayaklanmayayım ama şartlar maalesef ki 😔 Bebişinizi sağlıkla büyütün inşallah

mrp2023 Benim kanamalarım en başından ber oluyordu. Korkumdan her seferinde acile gidiyordum orada progestan ilacının iğnesini yapıp eve gönderiyorlardı. Yaklaşık 12. Haftamda kanamalarım kesilmişti gelmiyordu birden hiçbir şey yokken tekrar kanamam oldu ama çok az ve pıhtılıydı. Devam edip etmemesini bekledim gelmedi iki gün sonra yine geldi aynı şekilde çok yoğun değil ama kırmızı renkte ve pıhtılı. Gece acile gittik doktor rahimde 2 cm kadar kan birikintisi olduğunu ve rahim boyunun kısaldığını farketti o gece hastanede yattım. Sonrasında sabaha farklı bir doktor gördü ve aynı şeyleri söyledi bunun sonucunda serklaj oldum. Sizde herhangi bir şüpheniz varsa ihmal etmeyin biz çok şükür şanslıydık ve erken farkedildi ilerleyen haftalarda Allah korusun daha zor durumlarla karşılaşılabiliniyor

Yildirims2_ öncelikle çok geçmiş olsun sağlıcakla kucağınıza alın inşallah,bu süreçte ağrılarınız oldu mu peki

Yildirims2_ evet çok şükür iyi doktorlara denk gelmişsiniz fark edilmiş, tüp bebekle hamileyim herhangi bi kanamam yok ama yinede sormuştum doktora teşekkür ederim cevabınız için ☺️

Nurkry çok teşekkür ederim amin ♥️ ağrılarım çok fazla olmuyordu dediğim gibi kanamam oluyordu onun dışında başka bir belirtim olmadı

mrp2023 rahim ağzı yetmezliği maalesef ki hamile kalınmadan anlaşılan bir durum değil bende karşılaşınca öğrendim. Sizde doktorunuza hatırlatın lütfen en azından içiniz rahat etsin. İnşallah bebeklerimizi zamanında sağlıkla kucağımıza alırız ♥️

Yildirims2_ geçmiş olsun tekrardan bende serklaj olduğum zaman o kadar çok korkuyordum ki herkesten birşeyler öğrenmeye çalışıyordum sürekli soru soruyordum.doğumdan 10 gün önce ciğer geliştirici olmuştum ama maalesef ciğerleri açık değildi entübe edilmişti doktoru şehir dışından iğne getirttirmemizi söyledi iğneyi yapmazsak yaşama şansı az pahalı iğne çoğu kişi getiremiyor dedi iğneyi getirttik tam ciğerlerine uzun uçlu iğnelerle enjekte edildi 5 gün sonra biraz açıldı dedi doktor 8.gün deneme yaptılar nefes almada zorluk çekse bile alıyordu 9.gün tamamen çıkardılar 10.gün gelin alın dediler 2 kilo doğmuştu kilosu iyidi ama ağır sarılık beynine kan sızması ce ciğer sorunu vardı ama hepsini atlattık az biraz sarılı hala var ama yüzünden belli olmuyor bilrubin testinde öğrendik 3 aylık şuan çingene bir oğlum var

Yildirims2_ bazen yatmakta çözüm olmuyor ama doktorun yat dediyse yat 3.5 ay yattım ne psikoloji kaldı ne kemik kaldı ne iş yaptım ne güç eşim ne pişiriyorsa yedim temizlik v.s yapmadım yinede 33 haftada doğum yaptım bazen kısmet yatsanda yatmasanda ama yatmanın faydası tabii var bence