Kizlar bugün şeker yüklemesi yaptırdım açlık 81 1 saat sonra tokluk 142 çıktı . Doktorum sınırda ama yüksek değil dedi. Sınırda olursa sıkıntı oluyor mu . Ya da ne yapmam lazım. Normalde şekerim yoktu benim. Tedirgin oldum yaşayan var mı bilgi verir misiniz ? Öneriler nedir
GEBELİK ŞEKERİ
kcgdm sınırda dediyse bi sıkıntı yok diye biliyorum benim açlık 66 tokluk 1 saat sonra 187 2 saat sonra 200 çıktı🤦♀️
Liddle_mom sınırda ama dikkat edersen sorun olmaz dedi
kcgdm bende öyle biliyorum dikkatli ol yediklerine dikkat et giç bişey olamaz🤍
- Düzenlendi
Evde şeker ölçüm takibi şu şekilde yapılır
Sabah aç karnına
Kahvaltıdan hemen sonra
Kahvaltıdan 1 saat sonra
Kahvaltıdan 2 saat sonra
Yemekten önce aç karnına
Yemekten hemen sonra
Yemekten 1 sonra
Ve 2 saat sonra
Gece yatarken de bakarsınız ne kadar düştüğüne
Doktorun dediği gibi hamurişi, patates, pirinç pilavı, beyaz ekmek ve şekerli herşeyi keserseniz bir sıkıntı olmaz. Meyveyi de sınırlı yemeye çalışın
Kendinize stres yapmanıza gerek yok çok yüksek bir değer değil 😊
Yüksek olursa bebeğe çok şeker gider kese suyu çok fazla olur bebek hızlıca şişer çok kilo alır, yada tam tersi gelişemez ve erken doğum riski olur. Riskleri bunlar yani bilin diye anlattım
Liddle_mom canım yani arada simit börek yesem arada kek vs yesem sorun olur mu . Sürekli yemiyorum zaten arada yediğimde bisiy olur mu
Mommywolf çok teşekkür ederim. Bebeğimin gelişimi 1 hafta kadar önde dedi doktorum.ama suyu normal dedi. Kilosu önde olunca şeker testi istedi . Hamurisi yemiyorum.zaten pilav ekmek makarna da yemiyorum arada tatlı yiyorum.. oda belki haftada 1 2 meyveyi de günde 1 porsiyon şeklinde yiyorum o kadar . Haftada 1 2 tatlı yemek sıkıntı yaratır mı ?
Liddle_mom insallahh amin sağlıkla hayırlısıyla alalım kucağımıza inşallah
kcgdm inşalah🤍
kcgdm ben sabah akşam evde ölçüm makinesi ile ölçüyorum defter verdiler hastaneden mesela sabah aç karna ölçüyorum bideaynı günün akşamı tok deftere değerleri yazıyorum ve her kontrolümde defterimde ki değerleri doktoruma gösteriyorum hem endokrine hemde kadın doğumcuya riskli görürlerse ünsilin vereceğiz dediler şimdilik kontrol altında tutuyorum şükür sizde bu şekilde takip atına alabilirsiniz
kcgdm merhabalar benimde gebelik şekerim çıktı değerim sınırın biraz üstündeydi sonra şeker takibi yaptım gebelerde açlık değerinin 90 üstü olması ve 1. Saat tokluk değerinin 140 üstünde olması risk teşkil ediyormuş benim açlık değerim normal çıkıyordu ama toklukta 200ü gördüğüm oldu diyetle kontrol almaya çalıştık ama yine de olmadı 140 üstünde oluyordu genelde bebekte bir anda 2 hafta ilerden gitmeye başlayınca artık dün insülin iğnesi kullanmaya başladım 30. Haftamdayım diyet ve iğneye devam edip kontrolde tutmaya çalışacağım ama tabi insanı stres eden bir durum
kcgdm 140 referans ise 142bile gebelik şekerinin olduğunu gösterir. Dahiliyeye gözükmekte fayda var onlar takip ediyor
kcgdm yok yok simit börek uzak dur fırlatır valla sekeri tatlıda minik bi kek ye gitsn haftada 2 haftada bi nefis bu ayy ne zor ya ben cok zorlanıyorm