OzgeSelcuk Ozgekiz Tereyagini eritiyoruz mısır unu koyuyoruz çok fazla kavurmadan patates sogani doğruyoruz 1 2 diş sarımsakla beraber şöyle İki tür kavuruyoruz çok fazla Olmayacak şekilde üzerine sıcak su ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz patates soğan piştikten sonra altını kapatıp blender yapıyoruz üzerine de kırmızı toz biberle Yağ yakıp gezdiriyoruz servis ediyoruz bu kadar. Afiyet olsun 😋 ( Ölçü vermedim kaç kişilik yapacağınıza bağlı çünkü göz kararı siz kendiniz ayarlarsınız )
GirlandBoy_Mom HappyMom tavada soslu but kızartması pirinç pilavı salata Kırmızı köz biber salatası ıslak kek
_umudumvar_01_ HappyMom Tavuk sote Pirinç pilavı Ortaya biraz mantı Salata Mor lahana turşusu Tatlı yapamadım bugün ama akşam birşeyler yapıcam artık yarın için😁🌸🩷
Yazmelegi_ HappyMom yarın ki menümü yazayım bugün annemdeyiz ne yiycez bilmiyorum İçli köfte Mercimek çorbası Salata Soğuk baklava
mervemurat16 Zeyneplemutluluk iki yemek kalığı tereyağını eritiyorum tencerede sonra 1 su bardağından biraz az un ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyorum sonra 1 litre süt ekliyorum kaynamasına yakın 1 su bardağı şeker ekliyorum ve 1 yumurta sarısı iyice karıştırıyorum kaynayınca 1 paket vanilya ekliyorum yumurta kokusunu bastırsın diye tencerenin altını kaynatıp borcama koyuyorum ısıttığım fırına atıyorum üstü kızarınca alıyorum
Yasek HappyMom Bizde yöreseldil ramazanın ilk günü ve bayramın ilk günü menü aynı Et Pilav Çorba (mercimek , kuru fasülye ya da bamya ) Börek Salata Kayısı hoşafı
DarkLuna ppmerlina 22+2 haftalık hamileyim düşük riskim var eşim annesini de cagirmami söyledi kp yemegini de gondercem ne güzel ilk günden kv sizi çağırmış
ppmerlina DarkLuna Allah yardımcın olsun bebeğim lütfen dikkat et ara ara otur dinlen yemek yaparken ve zor şeyler yapma sen hamilesin senden adana kebap beklemesinler 🙏🏼 benim de eşim ısrar etti bana kalsa kendi evimde ilk ramazan yemeklerimi yapardım ama onları kırmak istemedim bi nevi benim de işime gelmiş oldu yemek hazırlama derdim kalmadı
ppmerlina sendekimsinnn canım doğu gelini olarak ortalama 5 kg yeter diye düşünüyorum zaten yanına salata meze ekmek derken artar bile o
sendekimsinnn ppmerlina dün davet ettim canım nerdeyse 7 kilo aldım 15 tane kalça but aldım pirzola yoktu butları açtırdım 3 kiloda kanat 1 kilosu anca kalmıştır geri ye canım yanında bulgur pilavı salata mantı çorba vardı
birkizanneesi mervemurat16 ben şekeri süte karıştırıp öyle koyuyorum geçen sene çok yapardım bu sene hiç yapmadım. Yumurta sarısı hatırlayamadım ama ben sanırım koymuyordum.
DarkLuna ppmerlina adana kebap değil de güveç yaptım bugün gerçekten yoruldum ama yarına yemek yapmam çok corbam tatlı kaldı yarın bol bol dinlenirim inşallah teşekkür ederim canım