Bir-anne21 1-5 arası sigara zararsız diyemeyiz kesinlikle ama minimumda tutmanız için bir rakam vermiştir doktor. Ben yaklaşık 18 senedir kullanıyordum ve yüksek bağımlıyım diyebilirim geceleri sigara içmek için uykumdan uyanırdım. Hamile olduğumu öğrenincede haliyle anında bırakamadım 6 haftaya kadar günde 2-3 tane içiyodum. Sonra doktorum kesinlikle içmemen gerekiyor dedi. Gebelikte bazı konularda risk eşiğine kadsr tolere ettiğimiz şeyler var ama sigara böyle bir şey değil demişti. İçerisindeki tütün değilde kağıtta bulunan kanserojen maddelerden kaynaklı günde 1 yudum bile almamam gerektiğini söyledi. 7. Haftada zor da olsa bıraktım şu an 9. Haftadayım. Şiddetli bulantı atakları da yaşıyorum bu da kolaylaştırdı tabi ki. Her sigara içtiğimde bebeğimin yüzüne o dumanı üflediğimi hayal ediyodum mental olarak da bitirince kafada artık aklıma bile gelmiyor. Bu noktaya geldiğime de inanamıyorum.sigarayı bırakmak ne kadar zor çok iyi bilirim ama doktor 5 e kadar içebilirsin dediğinden kaynaklı güvenli sınırlar içinde olduğunu düşünme. Bebek düşmez anomalili doğmaz ama alerjik,astımlı akciğer sorunları olma ihtimali çok yükselir. Azıcık daha dişini sık canım zararın neresinden dönersen kâr ya hani. Emzirme döneminde ise nikotin sütle iki katı oranda bebeğe geçer daha riskli yani. Annemler yanımda olur bırakrım zaten deme yine bırakamazsın doğum öncesi halletmeye çalış. Bu konuda jinekolog görüşler için internetten araştırma yap.