Bugün gittim doktor kontrolüme 39 haftalık hamileyim çatı muayenesi oldum ilk kez çatımın da normal doğuma uygun olduğunu öğrendim ama canımdan can gitti çatı muayenesinde hastaneyi ayağa kaldırdım çığlık çığlığa kaldım resmen ya tabi böyle olunca da normal doğuma korkuyla bakıyorum çocuk gibi ağlamaya başladım muayeneden sonra doktorum sezaryen teklif etti sen buna katlanamiyorsan doğumu nasıl yapacaksın dedi çatı muayenesi böyle olupta doğumu kolay geçen var mı acaba
Çatı muayenesi
@Dhdhdbfhfn takipli olduğum hastanede epidural yok birde
Kimse yok mu
Kendini ilk olduğu için fazla kastın sanırım. Doktor dan doktorada değişiyor tabi.
Doğum farklı bi boyut. Ve doğum zamanıda acılmaya bakılcak bi kaç sefer
Çok canın yandıysa bi düşün derim😣
Dhdhdbfhfn çatı muayenesi sadece 2 parmakla olmuyo mu neden bu kadar canınız acıdı merak ettiğim için soruyorum
@Tugceelanaz canım çok yandı fakat sezaryanda istemiyorum kendimi çok kastım muayenede
@poyrazmom_ evet 2 parmakla oluyor fakat kendimi kastım herslde bilemiyorum
Dhdhdbfhfn çatı muayenesi doğunun en basit aşaması bence aynı şekilde acilmana bakıyorlar arttıkça daha çok bakıyorlar parmak ile kaç cm olduğunu görmek için aslında çok hafif bir muayene kendinizi mi kastınız mı acaba
Doğum sırasında kendini bu kadar kasarsan bebeğinide stresse sokarsın
Sen yine güzelce düşün. O an sana öyle bi güç geliyor ki yapamam diyorsun ama oluyor
@Kt52 maalesef kastım galiba
Dhdhdbfhfn
Çatı muayenesinden korktuğum için sezeryan tercih ettim ama bildiğim kadarıyla çatı muayenesinden açılma olması için zorluyorlar anneyi
@Tugceelanaz doğum esnasında sadece ıkınma hissi oluyormuş doğru mu
@Bbusraa13 ilk gebeliğim hic bilgim yok ben sadece çatı müsait mi normal doğuma diye bakiyorlar saniyorum
- Düzenlendi
Dhdhdbfhfn merhaba benim 31. Haftada sancım oldu o ara hassastı vajinam ilişkide de bunu hissetmiştim, doktora gittim hem cihazla hem elle muayene etti çatı muayenesiydi parmakla baktı hassasiyetim olduğu için biraz acıdı ama dayanılmayacak bir acı değildi. Ben de normal doğum düşünüyorum. Progestan kullanıyorum rahatladım. Doğum zamanı da hassas olacaktır. Açılma olacağı için sanırım ama dayanılmayacak değildi
@Hsny_6 ben hamileliğimi öğrendiğimden beri cinsel ilişki yapmıyorum onun da mı etkisi var acaba
Dhdhdbfhfn doktorunuz mu demişti yasak diye ?? Biz de yasak yoktu ancak kasılmaları tetikler diye artık yasak 33. Haftadayız 36 bitene kadar dikkat ediyoruz.
Dhdhdbfhfn yani çatı muayenesi ile doğum aynı keseye konmaz ki parmak sokmayla bebek çıkması aynı mı bazı doktorlar muayene yaparken abaniyor ondan ağrı sızı olması çok normal
- Düzenlendi
Dhdhdbfhfn hassasiyet bebek başının rahim ağzına dayanmasından dolayıydı bu arada onu alttan muayenede gösterdi doktor o yüzden sancım olmuştu önlem almış olduk biz
@Hsny_6 hayır yasak değil bende sormaya hiç gerek duymadım
@Deniz2953 inşallah dediğiniz gibidir🙁 sabahtan beri ağlıyorum ya yapamazsam diye