Kızlar 2 ay önce doğum yaptım ve 40mın çıkmasına yakın tuvalete çıktığımda zorlanmaya başladım kan da geliyor arada yaptıktan sonra da yanma batma oluyor gün boyu can çekişiyorum doktora gittim makat çatlağı olabilir normal doğum sonrası zorlanmadan olmuştur dedi sadece bi şurup verdi o da kabız olmayayım diye ama o sanki işe yaramadı sadece karnımı ağrıttı o kadar başka da bişey vermedi emziriyorum diye uzun lafın kısası buna dayanmak çok zor hergün tuvalete gitmek bile istemiyorum siz de oldu mu neler yaptınız geçsin diye nolur nolur yardımcı olun
Basur için ne yapabilirim?
Benimde doğumdan sonra oldu doktorum bi fitil vermişti onu kullanırken cok rahat ettim ağrıyı sızıyı alıyordu birde yunuşatıyordu dışkıyo. Voltaren fitil
leylos01 hamur kesen otunu kaynatıp sabah aç karna bir bardak iç 3 gün içinde alır basuru ama 7 8 ay sonra tekrarlar tekrar yap iç tamamiyle geçsin
leylos01 benimde ilk doğumumda olmustu hiç ilaç kullanmadım sürekli kayısı ve çorba ağırlıklı beslendim ,acı baharatlı yemedim Allahım 2 sene sürmüştü ara ara çıkıp indi sonradan kayboldu Allah yardımcın olsun
Benim ilk kez hamilelik sürecinde oldu. İlk önce birkaç gün pişik kremi sürdüm ama baktım ki bu pişik değil. Araştırınca basur olduğunu öğrendim. 3 gün sabah akşam özellikle gece yatmadan kantron yağı sürdüm ve tamamen geçti. 2 hafta kadar oldu, tekrarlama yok. Denemeni tavsiye ederim.
leylos01 canim makata hergin zeytinyag sur cok iyi geliyor
leylos01 canım başlığı basur açmışsın basur ayrı bir sey makat çatlağı ayrı bir durum doktorun dedigi gibi eğer bakıp kontrolü sağladıysa çatlak ise üzgünüm seni de üzmek istemem ama ne yaparsan yap geçmeyecek aslaa 2019da doğum yaptım ve 6 ay basur sanıp doktora gitmedim kendi kendine herkesin dediği şeyleri uyguladım bir tek ısırgan otu kaynatıp lapa halinde hafif ılık ne soğuk ne sıcak o şekilde temiz bir tulbete sarıp tampon gibi yapıp duruyordum eve öyle anca tuvalete çıkıyordum çünkü acayip bir acı sanki cam bardak yutmuşsun af edersin onu çıkartıyorsun bilirim o acıyı kanamaları ama maalesef ki ameliyat olman gerekiyor Anal Fissur ameliyatı anca öyle kurtulursun yani şahsen ben öyle kurtuldum ve dedim ki 6 ay boşuna acı çekmişim ameliyat harika geçti 1 günde kurtuldum hamdolsun 6 yıl oldu tekrarlamadı
leylos01 sarı kantaron yapı sürdüm ben hamileliğimin başında çatlağım vardı. Bi çocuk doktoruna bebek için sormuşlardı doktor da kantorun yağı sür demişti bende orda görünce her WC den sonra sürdüm geçirdi çok şükür basur olarakta az bi şişliğim var hala o geçmedi tuvaşette fazla oturunca şişiyo yine sonra iniyo kanama yok şükür de işte. Sıcak suya oturun diyolar o rahatlatırmış bide patlıcan sapını kaynatın suyunu için diyolar geçiriyormuş ama denemedim bilmiyorum işe yarar mı
burnieburn hemen deniycem