Vucuda seker alinca olecekmis gibi dusunenler acaba beyaz un patates sekerli urunleri hayatlarindan tamamen cikarmislar mi? Ne garip insanlar su bilincsizce karsi koyanlar akil erdiremiyorum. Bikac tane video izlemisler neymis efendim doktorlar ya da canan karatay diyomus ki seker zehirdir, evet dogru seker zehirdir hamile olalim olmayalim hicbirimiz tuketmemeliyiz. Tuketmiyosaniz hucrelerinizdeki algi bozulmamis ve insulin direnci olusmamis demektir dolayisi ile test edilecek bi sey de yoktur, ha ama siz hem seker tuketiyor hem beyaz un vb sekeri yukselten diger gidalari tuketiyorsaniz, yas kilo vb etmenlerden dolayi doktorunuz yaptirmanizi onerdiyse, tokluk sekerinizin ne alemde oldugunu bilmeden nasil karsi cikiyorsunuz? Sanki vucuda alinan 75mg glikoz olumcul doz gibi bi korku, 2-3 dilim tatliyla esdeger halbuki. Zaten gebelik sekeri cikmazsa ne ala, ama cikarsa erken dogum riskini elimine etmek icin yediklerinize dikkat etmek namina diyet surecine girmelisiniz. Asidan korkanlari anliyorum bi nebze, anlamaya calisiyorum, saygi duyuyorum, herkesin kendi fikridir. Ama sekere boyle ocu gibi bakilmasina akil sir erdiremiyorum cok ilginc gercekten. Lafim tamamen ortaya nerde seker muhabbeti gorsem deliriyorum spesific olarak bi kisiyle derdim yok. Okudugunuz icin tesekkurler.