Miraaaaam21 kulaktan dolma bilgilerle, internette karşınıza çıkan saçma sapan bilgilerle veya burada o yaptırmış bu yaptırmamışla karar verilecek bi durum değil bu. Doktorunuza güveniyorsanız sadece onu dinlemeniz gerekiyor güvenmiyorsanız da zaten doktorunuzu değiştirmeniz lazım. Bana doktorum içimiz tamamen rahat etsin diye 2li ve 3lü test yaptırmamı önerdi yaptırdım çok şükür sonuçları iyi geldi kötü gelseydi de aldırmayı düşünmezdim ama ihtimallere karşı kendimi hazırlar, doğum yapacağım hastaneyi falan ona göre seçerdim. Tetanoz aşısını olman gerekiyor dedi ilk dozumu oldum ikinci doz için de yine kendisine danışacağım boğmacayla beraber yapılan karma aşı da varmış eğer öneriyorsa onu olacağım. En son kontrolümde de bi dahakine şeker yüklemesini yaparız gizli şeker gibi pek çok ihtimal olabiliyor ve fark etmezsek bebeğe pek çok zararı var diyerek açıkladı. Hafta içi kontrole gidince şeker yüklemesini de yaptıracağım. Bunların hepsini detaylı ultrasona gittiğimde perinatologa da sormuştum hiçbir sıkıntı olmamasına rağmen kendisi de önerdi yaptırmamı. O yüzden doktorunuz ne diyorsa ona göre hareket etmelisiniz