• Sağlık
  • Bebeğimde sarılık var yardımcı olur musunuz

Efsunib MaşAllah Allah bağışlasın size benim ki 6 gün kaldı yoğun bakımda o zaman verilmiş her gün bende artık öyle yapacam mamayı biraz da attıracam sütüm yetersiz geliyor olabilir ama çok çabalıyorum geçsin diye

Ncyncy hurma sünnettir bebeğin damağında sürmek suyu da iyidir 10 Şubatta eğer geçmezse hurma suyunu denerim

Deryakaya1802 baya uzun sürmüş sizin ki ben daha doktora götürmedim halsiz bebeğim beslenmesi iyi mama ve göğsümü veriyorum yiyor bezleri de iyi ama 1 ay oldu geçmedi üzülüyorum

Neferut sizin ki de uzun sürmüş ve daha devam ediyor doktor 40lığa kadar geçmezse ışın tedavisi veririz bende 2 saate bir emziriyorum mama da veriyorum eskisi gibi değil ama daha var gözünde yüzünde

dika canım 2 ay boyunca yeğenimin hep yüksekti doktor değeri hemen düşmez demiş . Sık sık besle aç kalmasın demişlerdi

dika inşallah canım 🤲❤️

Benim bebeğim de 36.haftada doğdu,doğum kilosu iyi olduğu halde ve pek kilo kaybı olmadığı halde sarılık oldu. Yaklaşık 2,5 aya kadar da devam etti sarılığı. Kan değerinde çok yükseklik olmadığı sürece doktor tedaviye gerek olmadığını söylemişti. Sadece anne sütüyle geçti kendi kendine…

Ama bir yakınımdan duymuştum, doktoru “1-2 gün boyunca anne sütü yerine sadece mama vermesini” söylemiş. Öyle yapınca kesin geçiyormuş, ne kadar doğru Ama bizim doktor kendi kendine geçeceğini söylediği için ben çok üstüne düşmedim. 1-2 gün emzirmeyince memeyi unutma riski olabilir diye de tereddüt ederdim zaten deneyecek olsam bile…

dika
      Çevreden nefret ediyorum çok biliyorlarmış gibi konuşuyorlar gögüslerin şeffaf mı ki süt kanallarını görüp yorum yapıyorlar çok boş yapıyorlar olan sütü de bu lafları götürüyor bir arkadaşım çevresinde bir akrabası sütün yetmiyor galiba demiş lohusa yahu bu kadın ikizleri küvezden çıkmış yeni gögüsünü açıp sütünü kadının suratına sıkmıştı😂 var mı yok mu sence demişti

dika Kulak ardı et hepsini sen bebeğine odaklan onun dilini senden daha iyi kimse anlayamaz.Psikolojik olarak kendini yetersiz hissettiriyorlar insana.O kadar çok üzülmüştüm ki oğlum sarılık olduğunda yorucu da olsa sürekli emzirdim günüm emzirmekle geçiyordu mama verme diyorlardı bol bol mama verdim bu dönemde bu sayede geçti sarılığımız

dika aynen öyle benimde doktorum sütünü sağ ver diyodu gramajını bileyim diye ki sonra çok azaldı mamayı arttırdım şükür ki yavaş yavaş geçti gitti sık sık yemek verirseniz birşeyi kalmaz merak etmeyin

dika bence çok kafanıza takmayın uzun sürebiliyo ben de çok üzülmüştüm ama bi de herkese açıklama yapmak yoruyordu beni doktor düzeleceğini söylemişti biraz uzun sürdü hem mama ve anne sütü alıyormuş düzelir bence 😍