• Sağlık
  • Bebeğimde sarılık var yardımcı olur musunuz

dika benim bebeğimde 8 şubatta bir aylık olucak inşallah canım. Geçer düzelir bence stres yapıp üzme kendini sütün etkilenir. Benim bebeğimde çok zayıf doğdu daha yeni toparlayabiliyo kendini. Sende üzme kendini geçer bol bol emzir inşallah.

• dika bunu yanıtladı.
  • dika bunu beğendi.

dika asla vermeyin böyle şeylere inanmayın .biz sarı lamba taktık evimize ve baya faydasını gördük. Benim oğlum da 2. Aya kadar anca geçti. Korkmayın emzirmeye devam edin. Doktor kontrolünüzü ihmal etmeyiniz. Sadece doktorunuzu dinleyin

• dika bunu yanıtladı.
    • dika bunu beğendi.

dika Benım oğlumda 1 aylık oldu gözünde falan vardı, doktora götürüp gösterdim normal dedı 2 3 aya anca geçer vücuttakı sarılık dedı

• dika bunu yanıtladı.
      • dika bunu beğendi.

dika
        Canım verebilirsin annem ablamın abimin hep çocuklarına verdi sarılık geçiriyorlardı sarımsakta iyi gelir sarımsağı bebeğin bir yerine toplu iğneyle koy sarılığı alır

• dika bunu yanıtladı.
        • dika bunu beğendi.

dika sık sık emzirmeyle geçiyor sadece ve 2 saat uzun bir süre hemşire bana en geç 2 saatte bir emzirin dedi uyuyorsa zorla uyandırıp emdir saat başı atlatır inşallah

• dika bunu yanıtladı.
          • dika bunu beğendi.

Benim çocuğumda 2 aylık olana kadar sarılığı geçmemişti. İlk doktoru sürekli emzir değeri düşer dedi. Ama bu 2 ayı buldu tabi. Sonra başka bir şehirde başka bir doktora götürdük. Bize anne sütü sarılığı olduğunu söyledi. Sütünü biraz kıs mamaya ağırlık ver dedi. Sonra çocuk düzeldi.belki sizinki de öyledir. Doktorunuza sormakta fayda var.

• dika bunu yanıtladı.
            • dika bunu beğendi.

dika Şekerli su kesinlikle vermeyin bebeğe sarılıkla alakası olmayan bişey siz bol bol emzirin başka yapabileceğiniz bişey yok

• dika bunu yanıtladı.
              • dika bunu beğendi.

dika
                Benim bebeğimin sariligi 3 ay surdu erken dogdugu icin bol bol emzir korkma uzulme kilo alicak gelisicek takviye mama vermeye devam et canım hatta mama takviseyini çoğalt

• dika bunu yanıtladı.
                • dika bunu beğendi.

dika bunu neden bu kadar anormallestiriyo bu insanlar. Yenidogan 10 çocuğun 6si sarılık zaten. Sarılık kafadan baslae vücut popo ayaklara doğru iner gecerken de en sondan başa doğru gelir yüzü en son geçer zaten. Ayrıca sakın şekerli su falan vermeyin el kadae bebek yani vücudunun şekeri tolere edebileceginden emin misiniz? Değilsinizdir bence bosverin bana da cok söylediler. Oğlumda sarılık vardi be uzamış sarılık dediler kan idrar alındı anne sütünden geçen sarılık dedi yinede emzirmeye devam edeceksin dedi gündüz 1.5 saatte gece 2 saatte bi uyandır mutalkaa diyodu çünkü karaciğerdeki bilirubin hormonu yüksek ve yorgunluk uyku yapan da o aman uyuuo diye kaldırmamszlik yapmayın çünkü şekeri de düşebilir dedilee bize sizinde bilginiz olsun geçer elbet sizde kendinizi suclamayin sizlik bir durum değil neticede ama sizide cok iyi anlıyorum 🌸

dika korkulacak birşey yok sık sık emzir mama takviyesi yap lütfen benim bebeğim tam 3 kere ışın tedavisine girdi 33+6 da doğmuşdu bebeğim sık sık süt ve mama verdim zaten sütümde kurudu anca mama yemese bile zorla ağzına tıkıyordum bazen 1 buçul saatte bir yediriyordum şükür şimdi 2 aylık sarılık 40ı çıkmadan gitmişti

• dika bunu yanıtladı.
                    • dika bunu beğendi.

Benim kendi tecrübemi sorarsanız birgün onceden içinde hurma isladigim sudan verdiler doğumdan sonra hemen😬 eve geldikten sonra da bir kac kere verdik şükür sarılık falan olmadı. Bizim bütün yeğenler ( kuzen çocukları bu şekilde yapılmış )

• dika bunu yanıtladı.

dika benim oğlumun 3 ay sonra geçmişti anne sütü sarılığı demişlerdi. Hep baygın halsiz değilse beslenmesi bezleri falan iyiyse bence korkma

• dika bunu yanıtladı.
                        • dika bunu beğendi.

dika Bizim de fizyolojik sarılığımız vardı bugün bebeğim 60 günlük hala gözlerinde ve yüzünde var geçmedi. Ben hala 2 saatte bir besliyorum.

• dika bunu yanıtladı.
                          • dika bunu beğendi.

Byrmm inşAllah sizin ki de geçer bol bol emziriyorum elimden gelen herşeyi yapıyorun inşAllah atlatırız 🙏🏻

• Düzenlendi

ikibebisannesii_45 teşekkür ederim vermedim zaten sarı lamba bizde yaktık kapattın sarı lamba daha çoğaltır dediler izin vermediler beyaz ışık yaktık bizde doktorumu dinledim mama takviyesi veriyorum

Altntp ay inşAllah geçer bizimki de 1 aylık olduk bakalim ne zaman düzelir

Fraublt-31111 sarımsak ilk defa duydum peki soyup mu yoksa kabuklu mu katiliyor

Dlr13 bende sık sık emziriyorum bize 2 saate bir veriyorum hem mama hem göğsümü inşAllah geçer

Fadimee103 ilk defa duydum 8 Şubatta doktor kontrolü var o zamana kadar geçmezse soylicem sürekli emziriyorum 1 aydır hem mama hem göğsümü veriyorum geçmedi bir türlü mamayi biraz da attiririm teşekkür ederim 🙏🏻