Ayss1907 evet cidden öyle bende anlamadım ama sanki 17 de çok erken gibi ya genelde 20. haftadan sonra aşı yapılıyor diye biliyorum
beni de 19. haftamda aradılar şimdi 20. haftaya girdik kendim sordum aşıyı hatta ne zaman diye

Ayss1907 sağlık ocağındaki ebe bana 6.aydan sonra yapılır dedi daha önce sorduğumda 24+3 haftalık oldu ve haftaya gideceğim aşıya

• [silindi]

mervensa ilk gebeliğim benimde . Tek doz tetenoz vurulacağım ? Siz kaç doz vurulacaksınız ?

lilii4 en iyisi 20. Hafta kafamız rahat olsun mümkünse ileriye atmak bence daha iyi

Ayss1907 bilmiyorum bende öyle dedi diye haftaya gidicem

7 gün sonra

[silindi] doktorunuz mu 1 doz dedi. Önceden vurulmuş muydunuz

Ayss1907 merhaba benimde aradılar bende yarın 18 hafta olucam bende daha hareketlerini hissetmiyorum dedim arayan hemşireye , 30. Haftada adacel aşı var özel aşı tetanoz difteri boğmaca tek doz o aşıyı olayım diyorum

[silindi] şeker yüklemesi aslında çok önemli eğer başından beri gizli bir gebelik şekeriniz varsa 2. Trimesterde bu artacak ve ilerleyen zamanlarda bebeğede sizede risk oluşturucak. Şeker yüklemesi aslında tolerans testi vücudumuz o şekere ne derece tepki veriyor ona bakıyorlar ve çok önemli. Eğer şeker yüklemesi yapılmazsa bebek yüksek kilolarda olucak ve normal doğum şansınızı elinizden alıcak vs bir sürü etken ortaya çıkacaktır bence yaptırın

Ayss1907 sağlık ocakları 18. Haftada yapıyormuş ama bana doktorum özellikle 20. Haftadan sonra yaptır ve 4 hafta ara ile olsun demişti. Max 30. Hafta dedi bende 21 ve 25. Haftada yaptırdım