Citirmom HuriKal yükseltiyordu derken kaç oluyordu mesela ben bugün kahvaltıdan 1saat sonra ölçtüm 115’ti fazla mı bilmiyorum. Kahvaltıda da açık büfeydi bir sürü şey yedim tek tek söylemek istemiyorum canı çeken olur diye ama hem hamur hem şekerli şeyler yedim
HuriKal Citirmom 115 çok değil 130un üzerine çıkarsa yüksek. Bende en az 160 oluyordu. Hamur işi, tatlı yersem 200lere çıka biliyordu hatta. Bence korkmanıza gerek yok ama yine de yaptırmakta fayda var, en azından içiniz rahat eder
Ozgenur_lmcu19 zyldz90 bende sizin gibiyim. Doktorum 25. Haftanda insülin direncine baktıralım dedi. İnsülin direncin 22,5 ve üstü çıkarsa şeker yüklemesi yapalım eğer çıkmazsa hiç gerek yok dedi. Benim insülin direncim 6 çıktı doktorum gerek görmedi. Yaptırmadım.
zyldz90 Ozgenur_lmcu19 ben çok fazla doktor değişikliği yaptığım için düzenli takibimi yapan da olmadı açıkcası, son doktorumda şart değil dediği için bende arada kaldım ama yaptırmak iyi sanırım en azından aklımda kalmayacak🙏🏻
Mavera316 zyldz90 ay ben de sizinle aynı kiloda hamile kaldım 5kilo aldım şmdiye kadar hiç belirtim yok gibi 25 haftalığız şuan hala yaptırmadım siz kaçıncı haftadasınız ? Kendimiz evde nasıl ölçüm yapıyoruz bilen anlatabilir mi
zyldz90 Mavera316 Ben 27+5 haftalığım yani yaptırmak için son haftama giriyorum son kontrole perşembe gitmiştim keşke cuma günü gidip hemen yaptırsaydım:( Evde bildiğim kadarıyla sabah önce aç 1 saat sonra tok öğlen önce aç 1 saat sonra tok akşam önce aç 1 saat sonra tok olmak üzere şeker aletiyle ölçüp not ediyorsunuz🙏🏻 yapmanız sizin için iyi olur en azından doktorunuza gösterirsiniz fikri olur ben hiçbirini yapmadım😕
Dilekulgtt zyldz90 ben yaptırdım hiç belirtim yoktu çokta şekerli tüketmem tatlı yemezdim çayı şekersiz içerim ama işte makarna pilav filan yiyordum gebelik şekeri çıktı dahilye 1 hafta ölçüm takip istedi yemeklerine dikkat et dedi yoksa insülin başlayacaklar bence yaptırmanın zararı yok bebeğin sağlığı için riskten korumak adına tedbir alıyoruz
zyldz90 Dilekulgtt evet haklısınız açıkcası bu konuda pek bilgim yoktu etrafımdaki herkes tadı iğrenç keşke yaptırmasaydım doktor istemezse yaptırma gibi şeyler söylediği için ve doktorum kararı bana bıraktığı için çok arada kaldım ama çok pişman oldum bugün☹️
Dilekulgtt zyldz90 ilk olarak şeker aletiyle pek belli olan bişey değil bu bence. Tadıda iğrenc değil 200 ml bişey hatta midem bulunacak sandım ama meyveli gazoz gibi bişey sadece aç olduğunuz için dokunabilir. Eğer yapmak istemezseniz bence her ihtimale karşı diyet yapmaya gayret gösterin ölçüm yapın evde
zyldz90 Dilekulgtt yarın sağlıkocağına gidip yaptırıcam inşallah yaparlar çünkü oradaki hemşiremle konuştuğumda yaptırmak istemediğimi söylemiştim😅 yarın bakalım inşallah her şey iyi olur
Dilekulgtt zyldz90 yani bu haftalardan sonra daha belli ediyor şeker kendini hayırlısı olsun inş güzel sonuçlar alırsınız
Elfelf475 zyldz90 benim doktoruma göre şart olan bir şey ama bana yaptırmadı. Çünkü benim beslenme düzenim diyetisyenler gibi. Şeker beyaz un falan kullanmıyorum. Bunlara dikkat ediyorsanız zaten yaptırsanız da şeker çıkma ihtimali düşük. Benden düzenli olarak tokluk şekerine bakıyor o kadar
zyldz90 Elfelf475 benim beslenme düzenim pek temiz sayılmaz bende de çıkma olasılığı çok yüksek gibi geldi şu an ☹️
tazeannesese Elfelf475 ne şekilde besleniyorsunuz, özellikle dikkat ettiğiniz şeyler neler yardımcı olursanız sevinirim
Marsilyasabunu zyldz90 26 olmak üzereyim 5 kilo aldım düzen falan yok random takılıyorum belli şeyler dışında bişeyi yerken hiç düşünmem bile doktorum her zaman herşeyi ye ama ölçülü ye diyor baklava yiceksen ye ama bir diş ye gibi hatta kokoreçe bile iki ısırık aldım ama aşırı pişirtirdim dedim iyi yapmışsın çok pişirmişeler zaten bişey olmaz diyen bi doktor gerçekten hiçbir sorun da yaşamıyorum fazla evham ve fazla sıkı doktorlar asıl sorun yaşatıyor bence
Habibe08 zyldz90 benim doktorum başka bi hastasına ben kendi çocuğuma yaptırırdim dedi ilk hamileligimde bende yaptırmadimda bunda yaptırcam heralde
zyldz90 Habibe08 ben daha erken öğrenseydim yaptırırdım ya içime o kadar dert oldu ki yani bi zararı yok sonuçta yaptırmak en iyisi
Habibe08 zyldz90 yok zararı yoktur olsa zaten yapmazlar ama olan olmuş artık kendini strese sokmanin anlami yok Allahin izniyle bişey olmaz