Kızlar selam, hamileliğeme 70 kilo ile başladım, 77 kiloyum 6 ayda 7 kilo aldım, kan şekerim hiç yükselmedi sınıra yaklaşmadı, hep normaldi, doktorum tansiyonum ve kilom için normal dedi, şeker yüklemesi şart değil istersen yaptırabilirsin dedi, ben karar veremedim yaptırmalı mıyım yaptırmamalı mıyım?

zyldz90 yaptırsan ve yüksek çıkarsa diyet uygulatacak yaptırmasan da var mı yok mu anlamicaksın bilemedim valla bence evde şeker ölçüm cihazı alıp açlık ve tokluk şekerlerinizi ölçün doktora gösterin. Benim sınırda çıkmıştı diyet vs yaptım evde kendim ölçüyorum

seyma0661
      aslında yaptırmak hiç istemiyorum, tek korkum ileride bir sorunla karşılaşır mıyım diye

Ben gecen hafta yaptırmak icin gittim hastaneye ilacı aldım içtim eve geldim derken felaket bir kusma yaşadım bildigijiz sapsarı ve acı bir su şeklinde çıkardım ve tabi üstüne ishal..tekrar doktorun yanina gittim durumu anlattım geçerli sayılmaz bu dedi açıkçası aynı şeyi bir daha yaşarı diye gitmek istemedim..bu yüklemeyi yapıp bu şikayeti yaşayan oldu mu

Nese21 ben yaptırdım ama hiç şikayet yaşamadım zaten hastanede bekledim sadece 2.kanı verdikten sonra biraz halsizlik çöktü bi anda o kadar şeker yüklemesinden kaynaklı sanırım. İçeceğin tadı da güzeldi çilekliydi tek dikişte içtim

zyldz90 tabi yaptırmazsanız ve şekeriniz varsa bebek de siz de tehlikeye girebilirsiniz ileriki haftalarda. Dediğim gibi şeker ölçüm cihazıyla evde takip edin 140ın altı çıkarsa zaten yoktur şekeriniz ama üstü çıkarsa dikkat etmek zorundasınız

zyldz90 normal kan vermeyle anlaşılmıyor siz sabah kahvaltıdan önce açlık ölçün, kahvaltıda ilk lokmadan 1 saat sonra tokluk, öğlen ve akşam da aynı şekilde 1 saat sonra tokluk ölçün o zaman anlarsınız. Doktora da gösterirsiniz daha iyi bilgi verir

Şart değil diye biliyorum ama yaptırmakta fayda var. Mesela ben ilk hamileliğimde kilolu olmamama rağmen şekerim çok yüksek çıktı diyetisyene yönlendirdi doktor hemen, doğuma kadar diyetle geçirdim hamileliği. Minicik bir ekmek, patates bile yükseliyordu şekerimi. Doktoruma sordum ne gibi sorunlar çıka bilir yüksek olursa diye, bebek aşırı kilolu ola bilir, rahim içindeki sıvı azala bilir ve kalıcı hasarlar ola bilir hem anne hem bebekte dedi. Doğumdan sonra da bir kaç gün hem benim hem bebeğin şekerini ölçtüler hastanede, çok şükür ki bir sorunumuz olmadı.

zyldz90 brnim doktorum açlık tokluk kanına baktı tamam normal dikkatli beslen dedi yaptırmadı

zyldz90 ben onu ilkinde içtim kusmamak için direndim resmen o yüzden bu sefer açlık ve tokluk kan vereceğim böylesi daha mantıklı

zyldz90 şeker yüklemesi var olan bir şeker hastaligini ortaya çıkartır. Olmayan şeker hastalığını değil. Önce bu farkı anlayın. Ailenizde genetik bir şeker hastalığı yoksa genelde belirli şeyler haricinde zaten doktorlar kararı size bırakır. Fakat ailenizde şeker hastalığı olan varsa mutlaka yaptırın. Gebelik şekeri bebek için çok tehlikeli bir durum

zyldz90 kimine şart kimine değil. Ben de şart olmayan gruptayım. Arkadaşıma önerdiğini ve yaptırdığını bildiğim bir doktora gidiyorum. Aynı doktor bana önermedi. Kısacası doktorunuz öneriyorsa evet, önermiyorsa hayır.

zyldz90 merhaba aynı durumdaydım çok kilo almadım hatta doktorum şeker yükleme yaptırma istersen ama evde ölçüm yap dedi. Birden 28. Haftadan sonra açlık şekerimin yükseldiğini gördük, endokrinle takip edip diyet yaptım fakat düşmediği için sadece akşam olmak üzere insüline başladım. İçiniz rahat etsin isterseniz günlük açlık ve tokluk ölçümlerinizi yaparsınız.

Eğer doktorunuz şart değil dediyse size bırakmış durumu ben 6 ay hiç kilo almadım hamilelegimde ama bebeğin iri bir bebek olduğu için doktorum kesinlikle yaptıracaksın dedi ve yaptırdım . Doktorunuz eğer uygun görüyorsa kesinlikle yapılmalı görmüyorsa siz bilirisniz

zyldz90 ben de max 7 kilo almama rağmen yaptırdım 2 gebeliğimde de 2. gebeliğimde kan şekerim düşmüştü tansiyon bi anda düştü dr.m hemen şeker yüklemesi yapıldı mı diye geçmişe baktı eğer yapılmamış olsaydı sezeryana alıncaktım çok şükür 2 normal doğum yaptım şuan 3.ye hamileyim ben yaptırmayı düşünüyorum gene herkesin kendi tercihi zorunlu bir şey değil siz kendinizi tanıyorsunuz açlık kan şekeri düşmesi gibi şeyler yaşayan biriyseniz yaptırın kötü bir şey değil ☺️

zyldz90 bence yapılmalı çünkü burda gebelik sekeri yüzünden bebeğini kaybeden anneler gördüm ben 🥲 eğer gebelik şekeriniz varsa tedbir alınır yinede siz bilirsiniz

yani anladığım kadarıyla şekerim olsa da olmasada yaptırsam bir zararını görmem ama yaptırmazsam ileride sorunlarla karşılaşabilirim, doktorum şart koşmadı ama yinede yaptırmayı düşünüyorum sizin yazdıklarınızdan sonra🙏🏻

Bana doktorum şimdiki gebelere yaptıramıyoruz şeker yüklemesini , o yüzden sen evde açlık tokluk ölç bir hafta getir dedi ölçtüm götürdüm