zyldz90 7.aya gireceğim 6kilo aldm, 61kg’la hamile kaldm, ben de yaptırdım. Öncesinde okuduğum şeylerden dolayı biraz korkmuştum, doktorum önerdi. Başka birkaç prof hekimin de fikrini aldm onlar da önerdi. Yapılmaması halinde benim isteğimle ya da kararımla bebeğe bir zarar gelsin istemedim açıkcası.
( yaptırmayan ve sonrasında bebekle alakalı başına kötü durumlar gelişen birkaç şeyi okumuştum) Açlık tokluk şekerini kendiniz ölçecekseniz de her sabah aynı şeyleri aynı miktarda yemeniz lazm ki benzer etkenler altındaki yükselmeyi görün. Şeker testi için demişlerdi ki , belirli bir etken altında kaç mg glikoz alındığı belli iken yapılan ölçüm olduğu için önemli yani her sabah farklı şeyler yerseniz hangisinin şekeri ne kadar arttırdığını da bilemezsiniz, etkenler aynı olmalı. Neyse ben hastanede şeker yüklemesini yaptırdm valla hiç söylenildiği kadar korkutucu değildi. Önce açken kan aldılar, limonlu şekerli bir suydu 75 mg glikoz içeren 250 ml su , 5 dk da iç 1 saat ve 2 saat sonra gel kan alacağız dediler. İçerken ya da sonrasında midem bulanmadı, başım dönmedi. Sonuçta hepsi normal değerlerde çıktı. Tekrar tekrar bunu düşünmeyeceğim. Benim doktorum da illa da ısrar etmiyorum ama yaptırmanız gerektiğini düşünüyorum tavsiye ediyorum dediği için yaptırdım. Tabi bu kişiden kişiye değişir, şeker hastalığı geçmişi olanlar, ailesinde yatkınlık olanlar vs doktorları ne öneriyorsa onu yapmalı bence. * Bu arada hiç yaptırmak istemeyenler de gebelik başından beri HbA1C (glike hemoglobin) arada baktırsınlar. Kandaki 2-3 aylık şeker seviyesinin ortalamasını ölçen bir test.