Ronayib 6 haftalık hamileyim benimde pozitif çıktı avidite testi vercem pazartesi sağlık ocağında bakalım inşallah 3 ay önce geçirmişizdir kaç aylıksınız önceden geçirip hamile kaldıysak sorun yok deniliyor🥺

Ronayib toksoplazma enfeksiyonu olup çocuğu sağlıklı doğan var mı

Vaar🥰🫶🏼 verilen ilaçları düzenli kullanın. Hamileliğinizin tadını çıkarın ☺️

Size nasıl bulaştığını biliyor musunuz benimde evde kedim var negatif çıktı testim daha öncede geçirmemişim o kadar hayvanlarla iç içe olmama rağmen

Ronayib benim her iki değerimde pozitif. Avidite testi vermelisiniz. Yüksek mi düşük mü çıkacak ona göre bir yol çizmelisiniz. Ayrıca amniyosentezi kabul etmenizi öneririm çünkü bu sanıldığı kadar riskli bir işlem değil risk oranı %1 kadar. Bu gerekli bir işlem avidite düşükse ve amniyon sıvına kadar geçmişse toksoplazma, daha sıkı kontroş edilmelisiniz şuan bunu bilmemek bile stres yapar sizi

caglasb bende sanırım 7-8.haftalarda yapılmış saydığım kadarıyla yanlış saymadıysam

Zhdnl ben üniversitede okurken salmonella bile kapmistim hastalık işi biraz şans bence
            Nasıl geçirdiğimi bilmiyorum bende

Bunlar ne testi acaba

Senaaaskr anladım bana da kan tahlili yapmislrdi baya bir seylere baktilar. Ama bu virüs icin ara sira test yapsalar gebelere daha iyi olur korktum ben de doktora derim tekrar yapsın eger oluyorsa 4 bucuk ayligim canim cekince sucuk vs sosis salam tadıyorum korktum bu virüstende

Zhdnl hiç bilmiyorum gerçekten demekki nasip te olunca oluyo bide hayvanlar ile asla temas etmem demmeki yeşillikte bulaşmış

Mrvsmt2502 bende öyle düşündüm ama eşimin hiç bir şekilde rızası yok yengeleri sıvı aldırmıştı 2 gün sonra düşük yaptı öyle asla olmaz diyo

Ronayib İlk hamileliğimin başında pozitiflik yüzünden paranoyak olmuş, gebeliğimi dışarıdan lokma yemeyerek geçirmiştim. İgg pozitifse öncelikle sakinleşiyoruz ve avidite bakıyoruz. O da pozitifse 3 aydan önce geçirilmiş bir enfeksiyon olduğuna emin oluyoruz. Bu şekilde bebekler sapasağlam doğuyor.

Ronayib amniyosentez doğrudan düşüüe sebep olmaz ki yengeleri büyük ihtimalle amniyosentez yağtırmasa bile düşük yapacaktı. Avidite testi verdiniz mi?

rosatue düşük avidite diye geciyo oda hamilelikte geçirmişim demek oluyo o yüzden sıkıntılı oluyorum

Ronayib Benim aviditem yüksekti. Herhangi bir ilaç kullanmadım. Aradan yaklaşık 4 yıl geçti. İgm negatif, igg hala pozitif. Kaç haftalık gebesiniz? Perinatoloji takibine girip vereceği tedavi doğrultusunda ilerlemenizi öneririm. Her zaman kötü yansımaları olacak diye bir şey yok.

rosatue yuksek olunca biseyy yok demek oluyo . Evet perinatoloji takıpliyim detaylı ultrason da çok şükür hiç bir sıkıntı yok dedi bebekte ama antibiyotik kulan doğuma kadar dedi dua ediyorum hergun sıkıntı olmasın diye