Arkadaşlar toksoplazma enfeksiyonu olup çocuğu sağlıklı doğan var mı kafayı yemek üzereyim düşünmekten hamileligimden keyf alamiyorim
Toksoplazma ıgg igm+
Ronayib kac çıktı değerleriniz acaba bunlarda bende bugün yaptırdım
Ah ah toxoplazma … bende keyif alamıyorum hamileliğimden canım doğuruncaya kadar böyle olacak galiba
- Düzenlendi
Bmoon bende negatif mi çıkmış demek oluyor . Rica etsem bakar mısın 🥰 doktorum kötü bir açıklama yapmadı bunlarla ilgili
Fatmadmr37 değerleri bilmiyorum ama hamilelikte gecirdigim için riski var umarım sizin sorunsuz çıkar 🙁
sumeyranur33 hadi ya ben sıvıda aldırmadım ama detaylı ultrason hiç sıkıntı yok dedi kaç ayliksiniz
- Düzenlendi
Ronayib evet var canım benim iş arkadaşım hamileliğinde Toxoplasma olduğunu öğrenmiş hamileliği boyunca tabii risk olduğu için üzülmüş fakat bu Toxo plazmayı sen hamileliğinde almadıysan daha önceden aldıysan bir sıkıntı olmuyormuş bana anlattığı böyleydi. Daha öncesinden vücudunda varmış oğlu da zaten çok tatlı bir çocuk maşallah
Ronayib ben sıvıda aldırdım detaylı ultrason da yaptırdım sonuçlar çok şükür temiz çıktı ama yine de korkuyorum .6 aylığa girdik
sumeyranur33 sıvıda düşük riski var dedi doktor göze alamadık ama çok şükür detaylida sorun yok dedi . Antibiyotik kulanmaya devam ediyormusinzi
Bmoon anladım . e nabizda başka böyle test yapılmamış gerek mi görmedi acaba bilemiyorum