Arkadaşlar toksoplazma enfeksiyonu olup çocuğu sağlıklı doğan var mı kafayı yemek üzereyim düşünmekten hamileligimden keyf alamiyorim

Ronayib igg ve igm pozitif olunca bi tame daha test yapiyorlardi sanki ya tamda hatırlamıyorum ama size yapilmadi mi

nilsmomy avidite testimi acaba bana öğrenildikten sonra test yapılmadı sıvı almak istediler kabul etmedim :( doğuma kadar antibiyotik kulanıyorum ama düşünmek çok yoruyor artik

Ronayib kac çıktı değerleriniz acaba bunlarda bende bugün yaptırdım

Ah ah toxoplazma … bende keyif alamıyorum hamileliğimden canım doğuruncaya kadar böyle olacak galiba

Ronayib İkisi de pozitifti avidite testi yaptılar o yüksek çıktı çok önce geçirmişim hiç antibiyotik falan kullanmadım oğlum doğdu hiçbir sıkıntısı yok çok şükür sizinki de öyledir inşallah

Bmoon bende negatif mi çıkmış demek oluyor . Rica etsem bakar mısın 🥰 doktorum kötü bir açıklama yapmadı bunlarla ilgili

Senaaaskr Bunlar pozitif canım ama İgg hepsi yani bu hastalıkları geçişmişsin önceden bağışıksın demek oluyor ama igm olanlar pozitif çıkarsa şuan geçiriyor olabilirsin o zaman biraz tehlikeli oluyor doktorunuz igm değerlerine baktırmadı mı acaba ?

Fatmadmr37 değerleri bilmiyorum ama hamilelikte gecirdigim için riski var umarım sizin sorunsuz çıkar 🙁

sumeyranur33 hadi ya ben sıvıda aldırmadım ama detaylı ultrason hiç sıkıntı yok dedi kaç ayliksiniz

Bmoon önceden mi geçirdiniz pek anlamıyorum bunlardan zaten düşük avidite diyo ama enfeksiyon var diyo yaa. Okadar sıkıntılı ki ınsa bizimki de sağlıklı doğar antibiyotik yemekten usandım artık

Ronayib evet var canım benim iş arkadaşım hamileliğinde Toxoplasma olduğunu öğrenmiş hamileliği boyunca tabii risk olduğu için üzülmüş fakat bu Toxo plazmayı sen hamileliğinde almadıysan daha önceden aldıysan bir sıkıntı olmuyormuş bana anlattığı böyleydi. Daha öncesinden vücudunda varmış oğlu da zaten çok tatlı bir çocuk maşallah

Busra333 benim hamilelikte geçmiş ınsa benimde öyle sağlıklı bir evlâdım olur yatıp kalkıyorum bunu diyorum dua ediyorum elimden bisey gelmiyor

Ronayib ben sıvıda aldırdım detaylı ultrason da yaptırdım sonuçlar çok şükür temiz çıktı ama yine de korkuyorum .6 aylığa girdik

Ronayib siz bir doktorunuzla görüşüp dna testi yaptırın isterseniz fetal ile bu virüs olduğunda sağlıksız olacak diye bir şey yok ki

sumeyranur33 sıvıda düşük riski var dedi doktor göze alamadık ama çok şükür detaylida sorun yok dedi . Antibiyotik kulanmaya devam ediyormusinzi

Busra333 dna testinde çıkar mi acaba. Öyle tabi ama doktorlar en kötü ihtimali göz önünde bulundurup öyle davraniyorlar

Ronayib evet evet acaba o testi isteseniz nasıl olur belki yakın bir zamanda gecirmişsinizdir

Bmoon anladım . e nabizda başka böyle test yapılmamış gerek mi görmedi acaba bilemiyorum