Kızlar benin gebeliğimin ilk haftalarında kan testimde toxoplazma çıktı doktorum antibiyotlk tedavisi başladı.19.haftada amniyosentez yaptırdım bir ay önce sonuçlar temiz çıktı çok şükür ama doktorum antibiyotiğe devam etmen gerekir gebeliğin bitene kadar dedi. Bazi insanlar kafamı karıştırıyor içme böbreğine zarar verir diye başına böyle bişey gelen var mı sizce ne yapmalıyım
Amniyosentez sonucu
sumeyranur33 bazı insanlar doktor mu? değillerse neden kafanız karışıyor, doktorunuzu dinleyin
sumeyranur33 kuzum çıktı mı sonunda senin sonucun 🥹♥️ Çok sevindim temiz çıkmasına çok ♥️ Doktorunu dinle nolur buradaki insanları değil
diyarnursezer doktor değil tabiki ama benim gibi enfeksiyon geçirmiş ilacı kullanmayan insanlar var o yüzden kafam.karisti
TugceOrak çok teşekkür ederim gidince aklımdaki soruları soracağim umarım benden bıkmaz 😍
sumeyranur33 Toxoplasma olan arkadaşlar vardı perinatoloji de sıra beklerken tanışmıştım. Tedaviye devam ediyorlardı 38de bile olsalar
e_blue_sky_a onların da sonucu temiz çıksa bile tedaviye devam ediyorlardı yani
sumeyranur33 kontrole geliyorlardı temiz oldukları halde. 15gunde bir. Toxoplasma varken her hafta geliyormuş. İlacı hatırlayamadım. Perinatoloji ye danışın. Anne karnımdaki bebeğin sağlık durumu perinatoloji nin uzmanlığı
Bazı insanlar dediğin hangi tip fakültesi mezunu aksi taktirde bazı insanları dinlemek yerine bu işin okulunu okumuş birini dinleyin derim aklınızda soru işareti varsa başka doktora danışabilirsiniz
e_blue_sky_a doramicyn ilacın ismi doktorum kullanacaksın dedi ama gidince yine de soracağım
sumeyranur33 merhaba benimde toxoplasma 6. Haftada pozitif çıktı şuan 16 haftalık hamileyim haftaya amniyosentez yaptıracağım. Süreç hakkında konuşabilir miyiz bir de siz perinatolaga mı yaptırdınız işlemi benim kendi dr ben yaparım dedi
E-B bende hamileligimi öğrendiğimde 6 haftalıktım. Kadın doğum doktoru perinatoloji bölümüne git dedi .sonra kanimda toksoplazma enfeksiyonu çıktı antibiyotik kullandım.18 haftalıkken amniyosentez yapıldı ben özel hastanede perinatoloji bölümüne yaptirdigim için ücret ödedim.normal doktorun ultrasonla baktığı sedyeye yatiyorsunuz doktor tentürdiyot sürüyor ve iğneyi batırıyor.tabi haliyle ilk başlarda acıdı Ama beş dk bile sürmüyor.ben çok panik stresli oldugum halde çabuk bitti iğneyi batırıp şırıngayla amniyon sıvısını alıyorlar işlemden sonra biraz uzaniyorsun sonra kalkıp evine gidiyorsun🙂
E-B doktor ağri kesici verdi bir hafta kullan dedi ağrın olursa parol iç dedi.allaha şükür ağrım olmadı.cinsellik.bir hafta yasak dedi ve bol su icmeni istiyorum demişti. iki hafta sonrada sonuçlarım güzel çıktı şükür 🙂 kendini kasma desem de illaki kasacaksin haliyle ama emin ol stres yapma sakin kal bebeğine zarar veren bir işlem değil zaten işlemden sonra bir iki gün uzanman yeterli olur doktorun zaten gerekli açıklamaları yapar.insallah güzel sonuçlar alıp endişelerinden kurtulursun sende 🥹😍
sumeyranur33 merak ettiğim için soruyorum. Toxoplazma ile ilgili belirtiniz var mıydı? Arada dikkat etmeden bir şeyler yemiş oluyorum ve korkuyorum ya olursa diye. Doktor 19. Haftada kan istedi ama toxo istememiş. Ben de unutmuşum sormayı
Sosyalbiri biz tayin sebebiyle şehir değişikliği yaptık ve burda hemen doğalgaz bağlanmadığı için dört beş gün dışarıdan yemek yedik . Temmuzda geldik Eylül’de hamileligimi öğrendim hiçbir belirtim.yoktu kan tahlilinde çıktı
sumeyranur33 çok teşekkür ederim detaylı anlattığınız için insan stres oluyor ve bu hastalık için o kadar korkutuyorlar ki. İnşallah böyle güzel sonuçlar almak bana da nasip olur. Bir de ben ilk gittiğimde dr bana 2 haftada bir kan verip değerin düşüp düşmediğine bakacağız dedi sonra perinatolog gerek yok sürekli bu testi yapmana ilcını iç amniyosentezi ol dedi. Siz naptınız ?
sumeyranur33 Çok sevindim temiz çıkmasına ama doktorunuz bu tedaviyi uyguluyorsa bence bırakmayın sonuçta gebelikte antibiyotik kullanılabilir. Doktorunuz diyorsa biliyordur ama tabii ki de siz başka doktorlara da danışabilirSiniz İçiniz rahat etmiyorsa. En azından fikir olur içiniz de rahat eder ama tüm doktorlar aynı fikirdeyse lütfen bırakmayın ilacı
E-B rica ederim ne demek kalbini ferahlatabildiysem sevindim😍 evet inan bu süreç çok zor ben bu enfeksiyondan dolayı bebeğimi kaç ay herkesten sakladim en yakinlarimdan bile. Çünkü zaten araştırma yapınca kötü sonuçlar çıkıyor bir de milletin saçma sapan konuşmalarını dinlemek istemedim. O yüzden kulak asma hatta mümkünse enfeksiyonu bile herkese söyleme. Ben öyle yaptım.🙂 Soruna gelecek olursam da ben ilk muayenede kadın doğum Dr gittim sonra hep perinatoloji bölümüne gittim hala oraya gidiyorum.ilk.perinatolojiye gittiğimde avidite testi yapıldı sonuç pozitif çıkınca antibiyotik kullanmaya başladım. Benim doktorum en başından beri amniyosentez dedi. bana tekrardan bu enfeksiyon için kan vereceksin demedi ilerleyen haftalarda der mi bilmiyorum.amniyosentez sonucum.temiz çıktı doktorum antibiyotiğe devam etmen gerek gebeliğin bitene kadar dedi.
Busra333 çok teşekkür ederim ben şuan tayin sebebiyle doğudayim. Doktoruma güveniyorum alanında uzman gerekli açıklamaları yapar bana Bilgi verir sağolsun. Batıdaki ailem cevrem bir de buraya görün antibiyotik böbreğine zarar verebilir diyorlar Doğu’daki imkanla buradaki imkan bir değil diyorlar sonuxta temiz çıkmış neden hala kullaniyorsun dediler kafam karıştı. ama başka doktorlara da sormak istiyorum açıkçası