LavinsMom Babyycatt nesguikli sut baya fark artirmisti bizde. İlk hamileligimde yani. Bilmiyordum sonra tesadufen burda okudum bunun icin icenler varmis. Paketli gida vs sagliksiz diyenlerde var tabi. Ama ceviz kasar yumurta muz falan filan hic etkisini gormedm nebileyim.
Babyycatt LavinsMom kızım da ceviz yemekten cevizden tiksinmiştim ya şuan yiyemiyorum nesguik denerim
reyhan_t Nilbebek27 evet gerçekten böyle doktorlar da böyle söylüyor bebeğin genetik olarak bir potansiyeli var senin dünyaları yemen o potansiyeli aşmasını sağlayamaz. Tabii ki yememize dikkat etmeliyiz kesinlikle ama bunu da unutmamak lazım. Kuzenim 9 ay boyunca kustu bebeği 3700 doğdu
Pinarkorkmazer Ed5252 yok benim bebeğimde herhangi bir sorun görülmedi sonraki ultrasona girdim ve haftasını yakalamıştı ama üç sebeple bebekte gelişim geriliği olur senin beslenmenle alakası yok dedi özellikle sordum
Ed5252 Pinarkorkmazer bilgi verdiginiz için teşekkür ederim. Geçirdiğiniz o zor günler de gexmiste kalmıştır umarım. Her şey gönlünüzce olsun 🌸
Pinarkorkmazer Elzeminval doktorlar neden cahil muamelesi yapsın canım en az dört beş doktora gittim hepsi de alakası yok dedi sadece üç sebeple bebekte gelişim geriliği olur dedi. Ben kilo almasından bahsetmiyorum gelişim geriliğinden bahsediyorum. Türkiye’de beslenme ile alakalı diyorlar evet ama Amerika’da alakası yok dediler gerçekten de buna katılıyorum ben gebeliğimin son iki ayı hiç beslenmedim hatta yeri geldi bir gün hiç yemek bile yiyemedim belirli sebeplerden dolayı ama bebeğim yine de 3 kilo doğdu eğer beslenme ile alakalı olsaydı son iki ay bu kadar kilo almazdı. Son iki ay sadece makarna ve yumurta yedim maddi sebeplerden yine de kilo aldı.
1234G Doktoruma sorduğumda yemekle alakası yok demişti bende muz kaşar yumurta tüketen biriydim kilo alsın diye ama 2650 kg doğdu hiç fayda etmedi mesela.Bebek senden ne kdar çekiyorsa almak istiyorsa onunla alakalı dedi yediklerin önemi yokmuş
Zananur 1234G ama şimdi yediğin vitamin protein vs tüplerde birikiyor onlar yeterince almayınca tüpler boşalıyor ben yaşadım gebelikten önce mide rahatsızlığı geçirdim ardından hamilelik tüplerim nerdeyse boşalma çizgisine gelmişti hem bebeğim küçük doğdu ardından bir yıla yakın tedavi gördüm ama normalde önceki üç gebeliğim de öyle birşey yoktu
Hilob @“Babyycatt” yumurta ceviz kaşar süt muz her gün kesinlikle tükettiklerim bunların dışında protein ağırlıklı beslenmek faydalı olacaktır
Nursahergun Kuruyemiş kaju çerez eşim hep alır Sade soda mineral iyi gelir Kefir içecek Muz çok faydali 🫶
Pinarkorkmazer Ed5252 amin teşekkür ederim inşallah ikimiz de bebeklerimizi sağlıkla kucağımjza alırız bir kaybım var allahım inşallah ikinci kızımı sağlıkla dünyaya getirmemi nasip eder 🙂 sizin bebekte gelişim geriliği mi var