Sukrangoler 1hamle benim doktorumda tetanoz ve boğmaca önerdi siz özelde mi yaptırdınız ücretli mi bu aşı
1hamle Sukrangoler evet özel bir aşı bu alıp ben evde kendim vurdum sağlık çalışanıyım ben sizde alıp özelde yada sağlık ocağında reçetenizle vurdurabilirsiniz
zeynopella Kevsssim Hayır en son 10 sene önce tetanoz olmuştum hamilelikte de vurdurmadım. Bebeğimin tüm aşılarını yaptırıyorum hamileyken yaptırmaya korktum sadece. Sezaryen olduğum halde bir sorun yaşamadım. Hastaneler artık steril doktorumda böyle söylemişti zaten. Tabii siz yine doktorunuz öneriyorsa yaptırın yanlış yönlendirmek istemem. Ben dediğim gibi olumsuz yorumlara çok takılmıştım doktorumda bana bırakınca yaptırmamaya karar verdim.
Erdalmert Mehsa ben ilk hamilelegimde olmadım aşı saglık ocagında yokdu dogum yaparkende hastanede de yapılmadı ve 1 sene öncesi yanık vakası geçerdim o zaman yapıldı ve saglık ocagında ki hemşire daha önce olmuşşun 5 yıl olmamış gerek yok dedi ve hem aşı da yok elimizde dedi ve olmadım da
Sburcak Benim sağlık ocağımda mi bir problem var acaba cimere şikayet etsem olur mu yenidoğan bebeklere yetecek kadar aşı geliyor şehir hastanelerine git orda yaptir dedi zaten sehir hastanesine gitme gibi bir durumum söz konusu olamaz hem çok uzak hem sıra bekleyemem bana çok saçma geldi bu durum
Mehsa Sburcak Bilmiyorum bana da sadece gebelik şüphesiyle kan verip gebe olduğum anlaşılınca bi tansiyon, boy, kilo ölçümü yaptılar 18. hafta gelirsin dedi bir daha da arayıp sormadılar gebe takibi böyle mi yapılıyor onu da anlamadım açıkçası 🙄
Sburcak Mehsa inanin beni de aramıyorlar tetanoz için bile ben gittim nasılsın gebelik nasıl geçiyor bile demediler bazılarının ki çok ilgili bizim şansımıza da böyle bir şey oldu sanırım çok üzüldüm bu durum için tetanoz için haftalardır uğraşıyorum ama hala bir sonuç elde edemedim.
Bebiskommmm Mehsa Geçen sene Heralde 4 kez asi olmusumdur 😅 Birde 2 gün önce tek doz oldum o bana yeter Savunma kalkanı yaptık Heralde Ben olmayayım dedim ama Hemşire Tek doz ol en azından bebek için dedi tamam dedim 😅
Eylul41 Sulemmu evet 3. gebeligim ilk kez yaptirdim gene yaptirmaycaktim doktorum israrla istedi. 75 lik yaptirdim. Tetenozuda 3 sene once yaptirdim 1 doz doktorum yeterli dedi 5 sene koruma etkisi var yaptirmadim