orkidemm_ şöyle ben progestan kullandığım halde düşük yaptım ancak benim sebebi kan sulandırıcı iğnenin yetersiz gelmesiydi progestan hormonu yeterli seviyede olmadığında da bebeğin tutunması zorlaşıyor onu kullanmanın hiç bir zararı yok ben ağızdan alıyordum günde 2 bayağı baş dönmesi sersemlik yapıyordu. Vajinal olunca bu etkiler pek görülmüyormuş.
Bu arada mesela benim de 1298 ve paı genim homozigot ancak tıbbi genetikçilere hematoloji uzmanlarına göre kan sulandırıcı kullanmama gerek yok çünkü günlük hayatı etkileyen genler değil. Onlar için faktor v ve 2 genleri önemli. Kandın doğumcular ise bu genlere de kan sulandırıcı kimi veriyor kimi ise vermiyor . Onların uygulaması da birbirinden farklı olabiliyor. Dediğim gibi kanama olunca coraspini kestirmeyen doktor pek olmaz. Kan sulandırıcı iğneyi kestirmiyorlar da coraspini genelde kesin diyorlar bir süre kanama durunca başlayın yine diyorlar. Ben hergün içmeye ne zaman başlasam kanama oluyordu o yüzden önce kendi kararımla 3-4 günde bir sonra yine kanama olunca 5 günde bir içtim. Doktoruma da söylemiştim o da normalde coraspin hergün içilir ama madem böyle sende işe yaradı devam et demişti :) 5.gebelik olunca artık o da yeterki ilerlesin nasıl ilerlerse diyordu.
Siz stres yapmayın inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız. İsterseniz bir de plt değerinize bakın hemogram (tam kan sayımının içinde oluyor) PLT büyük harflerle yazıyor. O aptt ye göre daha iyi fikir verebilir