• GebelikÖneri
  • Bebeğin Gelişimi Geriden Böyle birşey ile karşılaşan

Merhabalar Bayadır takip içerisindeyim ama üye değildim yeni üye oldum . Öncelikle hepimiz inşallah sağlıkla hayırlısıyla yavrularımızı kucağımıza alırız.kastamonu inebolu da oturuyoruz Doğum dolayısıyla kaynanamlara Sivas ilçesine geldim buraya gelene kadar bebeğin herşeyi normaldi ama buraya gelince değişti. Doktor yok Sivas’tan geliyor ama farklı doktorlar geliyor zaten bi pazartesi bide perşembe geliyor. pazartesi doktora gittim 37+4 olan bebeğime 34+2 denildi karnın çok küçük bu şekilde mi Doğum yapacaksın dedi doktor bebeğin kilosu 2.500 boyu 50 cm . Daha önce böyle birşeyle karşılaşan oldu mu yardım lütfen 🙏
    CemileSezer merhaba gelişme geriliği var çocuğunuz da düşük kilolu olarak geçecek parametüre olarak değil boyu 38 haftaya göre ama kilodan dolayı sana 34 hafta denmiş herhangi birşey olmuyor sen doktorun dediğini değilde son adet tarihini baza alacaksın canım
      Duygu07 olmuyor da canım onun doktor biraz ukala mı desem aptal mı desem sinir bozucuymus rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin senin de 😍
        Duygu07 karın çevresin de sıkıntı Yok ama bacak ve baş sesi doktor . İlk gebeliğim normal mi istiyorsun dedi evet dedim karnın da yok dedi benim hesaplara göre 40 günün var dedi doktor kafam karıştı
        Duygu07 hayırlısı ile kucağınıza alırsınız inşallah güzel haberlerle gelin .
        CemileSezer 37 deyim ben de bu sabah muaynede 50 cm 2850 gr dedi 37. Haftayı bitirmişsin karın ve baş çevresi 35+4 e uyumlu sıkıntı yok herşey normal daha fazla protein ağırlıklı beslen dedi ki çok iyi besleniyorum sadece iri bir bebek olmayacak doğarken o kadar dedi senin doktorun çok iç karartmış benimki bu haftaya kadar hep haftasıyla uyumluydu bu hafta değerler değişti o da normal zaten
          Evremanne hayırlısı ile kucağımıza alalım inşallah . Yarın başka doktora gideceğim bakalım o ne diyecek . Bel ağrılarım var geceleri rahat uyuyamıyorum diğer türlü pek bi belirti Yok sizde varmı belirtiler
            menzile benim de yarın 38 olacak 44 kilo ile hamile kaldım şuan 64 kiloyum ama karnım çok küçük .
            CemileSezer bel ağrım var karnımda sertleşme arttı bir yerde toplanıyor karnın semsert oluyor adet sancısı gibi kasıkta sancılarım oluyor bazen bel ağrısıyla birleşiyor nefes alamıyacak duruma geliyorum çatı ağrım çok fazla zaten çatı kemiklerim sürekli ağrıyor
              CemileSezer ablam 37. Hatırasında 2400 olarak Doğum yaptı 200 gr mı da doğduktan sonra su kaybı yaşadı bebek. Ama şu an 8. Ayını bitirdi gayet sağlıklı kilosu boyu her şeyi yerinde bir bebek. Organ gelişimi vs sıkıntısı yoksa kiloyu hiç dert etmeyin derim 🙋‍♀️
                Evremanne benim de çatı kemikleri ağrıyor nts de sancınız çıkıyor mu bide çatı muayenesi yaptılar mı
                  HillKse kiloya değil de gelişim geri de 40 günün var Doğuma demesi kafama takıldı
                  CemileSezer çatı muaynem bu sabah oldu açıklıkla ilgili birşey söylemedi ben de sormadım o stresle zaten bitsin de kalkayım dedim resmen Nst de de sancı 15 - 20 arası hep
                    CemileSezer sorma ya ben kendimi çok hazırlamıştım ama düşündüğümden zor oldu doktorum çok iyi tamamen benden kaynaklıydı diyebilirim doktorun sakinleştirdi gerçi iyi dayandın dedi ama canım çok yandı hala ağrısı var ilk başta oturamadım öyle acıdı yani çok sürmedi ama parmağı soktu çevirdi kemik genişliklerine baktı rahmin geride üst çatı kemiğin çok aşağıda iri bir bebeğin olmadığı için normal doğurturum ama doğum esnasında strese girer kalp atışı zayıflarsa çıkamazsa sezeryana dönerim dedi bende düşündüm başından sezeryan olayım dedim yani yemedi 😄